Η Ημέρα Αντισφαίρισης

Κάθε χρόνο, συνήθως το μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, η ΟΑΚ διοργανώνει την ετήσια τελετή επιβράβευσης όλων όσων συνέβαλαν στην προαγωγή του αθλήματος της αντισφαίρισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος. Έτσι συνηθίζεται αυτή την ημέρα να απονέμονται βραβεία σε όλους τους έχοντες συνεισφέρει στό αθλημα με οποιοδήποτε τρόπο.
Την εκδήλωση τιμούν κάθε χρόνο μαζικά με την παρουσία τους παράγοντες, σπόνσορες, αξιωματούχοι αθλητικών οργανισμών, προπονητές, υπεύθυνοι διαιτησίας και επιδιαιτησίας, γονείς αντισφαιριστών και κυρίως οι ίδιοι οι αντισφαιριστές.

Μετά από την εθιμική ετοιμασία της ετήσιας έκθεσης δραστηριοτήτων της ΟΑΚ που παρουσιάζεται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, στο τέλος του ημερολογιακού έτους πραγματοποιείται η τελετή απονομής βραβείων, επιμελώς σχεδιασμένη, κατά την οποία όσοι έχουν συμβάλει στην προαγωγή του αθλήματος της αντισφαίρισης επιβραβεύονται με τρόπαια και χρηματικά βραβεία βάση ενὀς αξιοκρατικού  και διαφανούς συστήματος  μοριοδότησης.Πίνακες μοριοδότησης υπάρχουν στο πεδίο εγγραφα και φόρμες στην ιστοσελίδα μας

Τo/Τα

  • Βραβείο πρωταθλητών και δευτεραθλητών στο διασωματειακό διαγωνισμό
  • Βραβείο προπονητή της χρονιάς
  • Βραβεία τεσσάρων καλύτερων πρωταθλητών της χρονιάς, βάση της εθνικής βαθμολογικής ταξινόμησης
  • Βραβείο πρωτεύσαντος αντισφαιρίστα από τους παίδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς  
  • Επιβράβευση προσωπικοτήτων και σπονσόρων για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο άθλημα της αντισφαίρισης

είναι μερικά από τα βραβεία που απονέμονται μέσα στο πλαίσιο αυτής της καθιερωμένης «Ημέρας Αντισφαίρισης».
Πρόκειται εν γένει για μια τελετή, μέσα στο πλαίσιο της οποίας δεν επιβραβεύονται μόνο τα επιτεύγματα του αντισφαιριστή κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, καθώς και τα αποτελέσματα που συγκέντρωσε τόσο εντός όσο και εκτός Κὐπρου, αλλά κυρίως επιβραβεύεται και για το «ΕΥ ΑΓΩΝΙZΕΣΘΑΙ».

‘Έτσι, αυτή την συγκεκριμένη ημέρα, ο αντισφαιριστής, ο οποίος έχει  επιδείξει παραδειγματική συμπεριφορά , ήθος και αξιόλογη προσωπικοτητα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ή αγώνων την περασμένη χρονιά, επιβραβεύεται αλλά και τιμάται επίσης με το βραβείο αυτό.

Ωστόσο, το σημαντικότερο βραβείο για τη χρονιά απονέμεται σε αντισφαιριστή από την κατηγορία των εφἠβων. Αυτό το συγκεκριμένο βραβείο είθισται να απονέμεται στον αντισφαιριστή, ο οποίος όχι μόνο συγκέντρωσε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά τη χρονιά που πέρασε, αλλά επίσης διακρίθηκε για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του,μέσα και εξω απο τα γήπεδς  πράγμα του τιμά το άθλημα της αντισφαίρισης.