10/05/2023 - H Ραλούκα στοχεύει ψηλά

Εμφανής η αγωνιστική πρόοδος για την 25χρονη αντισφαιρίστρια, που στοχεύει να ξαναβάλει την Κύπρο στο χάρτη των Grand Slam 

Ήταν ο καλύτερος αγώνας αντισφαίρισης γυναικών που διεξήχθη ποτέ στην Κύπρο. Η Ραλούκα Σερμπάν και η Τιμέα Μπάμπος, για τέσσερις ώρες καθήλωσαν τους θεατές που βρέθηκαν στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου Robinson, στον μεγάλο τελικό του επαγγελματικού πρωταθλήματος W25 Larnaca-Alaminos, που απέδωσε χρηματικά έπαθλα 25.000 δολαρίων στις συμμετέχουσες. 

Το τελικό αποτέλεσμα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες του τάι-μπρέικ, ήταν 2-1 (4-6, 7-5, 6-7[5] για την αθλήτρια από την Ουγγαρία. Η διακύμανση του αγώνα συγκλονιστική, αφού στο έκτο γκέιμ του δευτέρου σετ η Ραλούκα «επιβίωσε» από τριπλό ματς-πόιντ. ‘Ένα τέταρτο ματς-πόιντ «έσβησε» και στο 12ο γκέιμ του τρίτου σετ, για να οδηγήσει τον αγώνα στο καθοριστικό τάι-μπρείκ. Εκεί προηγήθηκε με 3-1 και 5-3, πριν η μεγάλη της αντίπαλος πάρει τους διαδοχικούς και καθοριστικούς τελευταίους πόντους. Το ποιοτικό φίλαθλο κοινό του τένις που κατέκλεισε την κερκίδα του γηπέδου, αποθέωσε τις δύο τενίστριες για την προσπάθεια και το θέαμα που προσέφεραν.

Και κάτι εξίσου σημαντικό που αναδεικνύει την αγωνιστική άνοδο της Ραλούκα Σερμπάν. Η συνολική διάρκεια που βρέθηκε στα κορτς από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, στον τελικό του Διπλού, στον ημιτελικό του Μονού, και στον μεγάλο τελικό του Μονού, ήταν 10 ώρες (μέσα σε ένα συνολικό χρονικό διάστημα 30 ωρών !!!), διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων αυτών, το ψηλό αγωνιστικό της επίπεδο. Θυμίζουμε ότι στον τελικό του Διπλού παρτενέρ της Ραλούκα ήταν η Μαρία Σιοπαχά που έδειξε να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Αλαμινό συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή, με το τέταρτο κατά σειρά, που είναι κατηγορίας M15 (Ανδρών με χρηματικά έπαθλα 15.000 δολαρίων) με τη συμμετοχή αρκετών Κυπρίων αντισφαιριστών. Ήδη ο Σέργης Κυρατζής πέρασε την τριπλή διαδικασία των προκριματικών και θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό εκεί που βρίσκονται επίσης οι Πέτρος Χρυσοχός, Ελευθέριος Νέος, Στυλιανός Χριστοδούλου, Ανδρέας Τίμινη και Φώτος Φωτιάδης.  

Στοχεύει στο Νο100 και σε συμμετοχή σε Grand Slam
H 8η Απριλίου ήταν ιστορική για την κυπριακή γυναικεία αντισφαίριση. Η Ραλούκα ανέβηκε στην 155η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, την ψηλότερη που έφτασε ποτέ. Ένα μήνα μετά, έχει  υποχωρήσει λίγο, αλλά η βαθμοί που κέρδισε στην Αλαμινό θα την ανεβάσουν ξανά. Η Ραλούκα ταξίδεψε άμεσα μετά τον τελικό της Κυριακής στην Κροατία και συμμετέχει σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα W60 όπου ήδη πέρασε στον 2ο γύρο.

“Περνάμε 30 περίπου εβδομάδες το χρόνο στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε επαγγελματικά πρωταθλήματα με στόχο να πλησιάσουμε το Νο100 στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτό θα μας ανοίξει το δρόμο για τη συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam, με το US OPEN στο τέλος της χρονιάς να είναι ένας καλός στόχος για μας. Γύρω της έχει στηθεί ένα καλό «τιμ» που δουλεύει σε επαγγελματική βάση, και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται» ανέφερε ο εκ των προπονητών της  Ντιν Γεωργίου. 

Το αμέσως προσεχές διάστημα, η Ραλούκα προγραμματίζει να συμμετάσχει μεταξύ άλλων στα προκριματικά του Roland Garros και στη συνέχεια του Wimbledon.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
10 Μαΐου 2023