15/04/2022 - Τελικοί στο TE U14 Hellenic Bank Masters Tennis Academy

Διπλή κυπριακή συμμετοχή στους τελικούς από Αχιλλέα Μακρή και Εύα Πάνοβα  (Σάββατο, 09.00 π.μ.)

Με τη διεξαγωγή των δύο τελικών στα Μονά ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Απριλίου στην Ακαδημία Masters στη Λευκωσία, το Διεθνές πρωτάθλημα «ΤE U14 Hellenic Bank Masters Tennis Academy». Οι δύο τελικοί θα αρχίσουν στις 09.00 το πρωί.

Στα αγόρια ο Αχιλλέας Μακρής και στα κορίτσια η Εύα Πάνοβα θα διεκδικήσουν έναν Ευρωπαϊκό τίτλο στα 14άρια, αποδεικνύοντας τη σημαντική πρόοδο που παρουσιάζουν και τη φετινή χρονιά. Ο Αχιλλέας Μακρής μάλιστα, έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο στο Διπλό θα προσπαθήσει να κάνει το νταμπλ στο πρωτάθλημα.

Ο Αχιλλέας Μακρής θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ζαχί Φαράτ από τη Γαλλία, και η Εύα Πάνοβα (Νο3), την Έμμα Μοντεμπέλλο (Νο6) από τη Μάλτα. 

Από τις υπόλοιπες κυπριακές συμμετοχές στα Αγόρια ο Μάρκος Ιακωβίδης έφτασε μέχρι τον προημιτελικό ενώ μία νίκη σημείωσαν οι Μηνάς Παναγίδης, Νικόλας Λοττίδης, Νικόλας Πετούσης, Ανδρέας Κυριακίδης, και Αλέκος Τίμινης. Στα κορίτσια η Νίνα Ανδρονίκου έφτασε μέχρι τον προημιτελικό και οι Μαρία Χαρά Κυπριανού και Μαίρη Παύλου στο γύρο των «16». 

Κυπριακές νίκες στα Διπλά
Ο Αχιλλέας Μακρής με παρτενέρ τον Ρισάρντ Λασίς από τη Γαλλία πέρασαν στις λεπτομέρειες τον ημιτελικό γύρο στο Διπλό όπου είχαν αντιμέτωπους τους Πέτρο Παρσών και Ανδρέα Φωτιάδη 2-1 (6-4, 4-6, 10-8). Στον τελικό η επικράτηση τους ήταν πιο άνετη αφού νίκησαν τους Αλέκο Τίμινη / Έκτωρα Τσατσάκη με 2-0 (6-1, 6-2).

Στα κορίτσια η Νίνα Ανδρονίκου με παρτενέρ την Έμμα Μοντεμπέλλο νίκησαν στον τελικό το «κυπριακό» δίδυμο των Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού και Βερόνικα Κνιάζεβα με 2-0 (6-1, 6-2).
Το πρωτάθλημα πέραν των συμμετοχών των κυπρίων αντισφαιριστών, συγκέντρωσε συνολικά αντισφαιριστές από 16 διαφορετικές χώρες.

Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
15 Απριλίου 2022