08/09/2021 - Κύπελλο Αφροδίτη : Κυρίαρχος ο Στ. Χριστοδούλου σε Μονό και Διπλό

Με τον Στυλιανό Χριστοδούλου να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των τελικών αφού κατέκτησε τον τίτλο τόσο στο Μονό όσο και στο Διπλό όπου είχε για παρτενέρ τον Λάμπρο Παντζαρή, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, το διεθνές Κύπελλο Αφροδίτη.
Ο καθιερωμένος θεσμός δεκαετιών που τελείται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου, διοργανώθηκε από την Ακαδημία Ηροδότου. To ITF-U18 ήταν κατηγορίας 4 και συγκέντρωσε αντισφαιριστές από 17 χώρες.
 
Κυριάρχησε ο «Στυλ»
Ο τελικός των αγοριών ήταν ένας μονόλογος για τον Στυλιανό Χριστοδούλου που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Φεντερίκο Τσίνα από την Ιταλία επικρατώντας πολύ εύκολα με 2-0 (6-1, 6-0).
 
Αντίστοιχα στον τελικό των κοριτσιών η Κλειώ Μαρία Ιωάννου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, και έχασε από την Γιοάνα Κονσταντίνοβα από τη Βουλγαρία. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 2-0 (6-1, 6-1) για την αθλήτρια από τη Βουλγαρία.
 
Πάντως τόσο ο Ιταλός Τσίνα όσο και Βουλγάρα Κονσταντίνοβα βρίσκονται σε πολύ νεαρή ηλικία (γεννηθέντες 2007), και πολύ ψηλά στην κατάταξη της Tennis Europe U14, στοχεύοντας πολύ σύντομα να αγωνιστούν σε Grand Slam Junior.
 
Το Διπλό των αγοριών ήταν καθαρά «κυπριακή» υπόθεση, και κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπως αναμενόταν αφού τα δύο ζευγάρια παρουσιάζονταν ισοδύναμα. Οι Στυλιανός Χριστοδούλου και Λάμπρος Παντζαρής αντιμετώπισαν τους Παύλο Παρσών και Φώτο Φωτιάδη κερδίζοντας οριακά με 10-8 το τάι μπρέικ του 2ου σετ, αφού προηγουμένως κατέκτησαν και το πρώτο με 6-4. 
 
Τέλος, στο Διπλό κοριτσιών όπου δεν είχαμε κυπριακή συμμετοχή Ελένη Λαζαρίδου από την Ελλάδα και η Λεά Μπατελιέ από τη Γαλλία νίκησαν την Μίλε Μοέρκ από τη Δανία και Γελένα Βίκο από τον Καναδά με 2-0.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών έχουν ως εξής:
MS : Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) Vs Φεντερίκο Τσίνα (ITA) 2-0 (6-1, 6-0)
WS : Γιοάνα Κονσταντίνοβα (BUL) Vs Κλειώ Μαρία Ιωάννου (CYP) 2-0 (6-1, 6-1)
MD : Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) / Λάμπρος Παντζαρής (CYP) Vs Παύλος Παρσών (CYP) / Φώτος Φωτιάδης (CYP) 2-0 (6-4, 7-6[8])
WD Final : Λέα Μπατελιέ (FRA) / Ελένη Λαζαρίδου (GRE) Vs Μίλε Μοερκ  (DEN)/ Γελένα Βίκο (CAN) 2-0 (7-6[5], 6-4)
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
8 Σεπτεμβρίου 2021