03/07/2019 - Ετήσια Γ.Σ. ΟΑΚ : Αισιοδοξία για το μέλλον της Αντισφαίρισης στην Κύπρο

Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΑΚ
 
Αισιοδοξία για το μέλλον της Αντισφαίρισης στην Κύπρο
Στόχος το άθλημα να είναι το πρώτο σε προσέλκυση νέων αθλητών
 
H Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, την Ετήσια Γενική Συνέλευση, στην οποία παρέστησαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι των Πλήρων Μελών και των Εταιρικών Μελών καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος Φίλιος Χριστοδούλου.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς κατέθεσε την έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2018, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την συνεχή πρόοδο του αθλήματος στην Κύπρο. Όπως ανέφερε στα δύο χρόνια θητείας του παρόντος Συμβουλίου, η Ομοσπονδία προσπαθεί να συμβαδίζει με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο ευρύτερο περιβάλλον του αθλητισμού, σε αγωνιστικό, θεσμικό και οικονομικό τομέα τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου. Έθεσε ως στόχο η ΟΑΚ να καταστεί το πρώτο άθλημα στην Κύπρο μετά το ποδόσφαιρο, σε προσέλκυση νέων αθλητών.
 
Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό τομέα εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι η ΟΑΚ έχοντας δεδομένα ενώπιον της, στο τέλος της αγωνιστικής καριέρας του Μάρκου Παγδατή, η ανανέωση και η ποιότητα των νέων αντισφαιριστών που στελεχώνουν πλέον τις Εθνικές ομάδες άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα, ενώ και σε ατομικό επίπεδο υπάρχουν αξιόλογοι αντισφαιριστές όλων των ηλικιών που μπορούν να κρατήσουν το κυπριακό Τένις σε ψηλά επίπεδα. 
 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσπάθειες που γίνονται στο θέμα των υποδομών, οι οποίες αυτό το διάστημα κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις με ισάριθμα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στην ανάγκη συντήρησης και εκσυχρονισμού του Εθνικού Κέντρου, θέμα για το οποίο η ΟΑΚ είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον ΚΟΑ, τη μετεστέγαση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, και στην δημιουργία των γηπέδων στον Όμιλο Αντισφαίρισης Πάφου, τη μοναδική πόλη στην Κύπρο όπου παρατηρείται έλλειψη σύγχρονων εγκαταστάσεων αντισφαίρισης.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ εξήρε την άριστη συνεργασία και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους θεσμικούς φορείς του Αθλητισμού στην Κύπρο, ΚΟΑ και ΚΟΕ, αλλά και την παρουσία της ΟΑΚ στους διεθνείς οργανισμούς τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε Διοικητικό επίπεδο. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, τον Όμιλο Φωτιάδη, με τον ΑΓΡΟ που όλα αυτά τα χρόνια είναι πραγματικός αιμοδότης της ΟΑΚ, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την Τράπεζα Κύπρου, την Petrolina, τις μπάλες Wilson, και τους συνεργάτες της ΟΑΚ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, την KPMG, και το Lemon Park. Ο Προέδρος της ΟΑΚ ολοκλήρωσε αποδίδοντας τον πιο μεγάλο έπαινο προς τους αθλητές για τον ζήλο και την αγωνιστική πρόοδο και τις επιτυχίες που επιδεικνύουν.     
 
Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, έγινε η παρουσίαση της Έκθεσης των οικονομικών καταστάσεων από τον Ταμία Γιώργο Κούντα, και εγκρίθηκε η έκθεση των Ελεγκτών KPMG για το έτος που έληξε στις 31/12/2018. Παρουσιάστηκε επίσης η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ενώ η Γενική Συνέλευση προχώρησε στο διορισμό Ελεγκτών για το 2019 που είναι η KPMG.  
 
Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο τακτική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.
 
Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
3 Ιουλίου 2019