25/01/2019 - CTF TEU16 G3 : Ώρα τελικών με δύο Κυπριακές συμμετοχές

Cyprus Tennis Federation TEU16 G3
Ώρα τελικών με δύο Κυπριακές συμμετοχές 
Τίτλος στο Διπλό από τους Φ.Φωτιάδη & Π.Παρσών 
 
Με τη διεξαγωγή των τελικών συναντήσεων στα Μονά ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου στο Εθνικό Κέντρο Τένις, το Διεθνές Πρωτάθλημα Cyprus Tennis Federation TEU16 G3, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου. 
 
Οι δύο τελικοί συγκεντρώνουν έντονο κυπριακό ενδιαφέρον αφού τόσο στα Αγόρια όσο και στα Κορίτσια οι Φώτος Φωτιάδης και Κλειώ Μαρία Ιωάννου αντίστοιχα διεκδικούν τον τίτλο. 
 
Η αρχή θα γίνει στις 10.00 το πρωί, με τον τελικό των Κοριτσιών που θα διεξαχθεί στο Court 2 του Εθνικού Κέντρου, εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωπες η Ρωσίδα Ξένια Ζαΐτσεβα (Νο1) με την Κλειώ Μαρία Ιωάννου (Νο2). Η κύπρια αντισφαιρίστρια προκρίθηκε στον τελικό ύστερα από τη νίκη της επί της Λαβίνια Σαλαβατορέλι από την Ιταλία με 2-1 (6-2, 4-6, 6-0).
 
Μισή ώρα αργότερα (10.30 π.μ.), ο Φώτος Φωτιάδης (Νο3) θα διεκδικήσει τον τίτλο με αντίπαλο τον Βασίλη Βολτυράκη (Νο2) από την Ελλάδα, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο του Εθνικού Κέντρου. Για να φτάσει στον τελικό, ο Φωτιάδης απέκλεισε στον ημιτελικό το Νο1 στο ταμπλό, Θεόδωρο Μιτσάκο από την Ελλάδα επικρατώντας με 2-0 (6-2, 7-6[12]). 
 
Φωτιάδης και Παρσών τον τίτλο στο Διπλό
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν οι δύο τελικοί στα Διπλά που επεφύλαξαν μια μεγάλη κυπριακή επιτυχία. Το δίδυμο των Φώτου Φωτιάδη και Παύλου Παρσών, νίκησαν τους Ντ.Β.Ντούτα (ROU)[2] / Σ.Μενκάλια (ΙΤΑ) με 2-0 (6-1, 6-4). 
 
Στο Διπλό των κοριτσιών οι Κλειώ Μαρία Ιωάννου και η Μαρία Κωνσταντίνου δεν μπόρεσαν καταβάλουν τις  Λ. Σαλβατορέλι (ΙΤΑ) / Ξ. Ζαΐτσεβα (RUS)[1] χάνοντας με 2-0 (6,1, 6-4)
 
Στο Cyprus Tennis Federation TEU16 G3 συμμετείχαν αντισφαιριστές από 13 χώρες και διοργανώθηκε με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Τράπεζα Κύπρου, ΟΠΑΠ Κύπρου, Petrolina και μπάλες Wilson. 
.
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
25 Ιανουαρίου 2019