07/04/2017 - Ξεπέρασε τις προσδοκίες το Famagusta Seniors Cup G3

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ITF Famagusta Seniors Cup G3

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου της 1ης Απριλίου, το διεθνές πρωτάθλημα «ITF Famagusta Seniors Cup G3» που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου, και διεξήχθηκε από τις 27 Μαρτίου μέχρι την 1 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Λεμεσό.
 
Το πρωτάθλημα αναβαθμίστηκε φέτος στην κατηγορία 3, γεγονός που βοήθησε ώστε να έρθει στην Κύπρο μεγάλος αριθμός ξένων αντισφαιριστών, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται πολύ ψηλά στην Παγκόσμια κατάταξη στις ηλικιακές τους κατηγορίες. Όπως αναφέρθηκε από τους συμμετέχοντας αντισφαιριστές  στο «Players Party» που διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη,  υπάρχουν αρκετές πιθανότητες το πρωτάθλημα από τη νέα περίοδο να αναβαθμιστεί περαιτέρω και να ανέβει στην κατηγορία 2, κάτι που θα συμβάλει τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση του, αλλά και θα προσθέσει στις προσπάθειες που γίνονται από τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου  σε ότι αφορά τον επίπεδο των αθλητών και την ανάπτυξη και εξάπλωση του αθλήματος γενικά στη χώρα μας.
 
Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος πέραν των  100 αντισφαιριστών από Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Παραγουάη, Λετονία, Ισραήλ, Γερμανία, Ρουμανία και Σουηδία.  Διεξήχθησαν αγώνες σε  20 κατηγορίες από τις ηλικίες των 35+ μέχρι και 70+, σε Μονά, και Διπλά Ανδρών και Γυναικών όπως και στο Μικτό. Συνολικά στο πρωτάθλημα διεξήχθησαν 140 αγώνες.  Από Κυπριακής πλευράς ξεχώρισαν οι συμμετοχές αντισφαιριστών που έγραψαν ιστορία στην Κυπριακή αντισφαίριση όπως των Haig Ashdjian,  Σπύρου Χαραλάμπους, Ελένης Πηλαβά, Monica Awad  και αρκετών άλλων.
Χορηγοί του πρωταθλήματος ήταν  ο ΚΟΤ και η Deloitte και οι μπάλες δωρεά της εταιρείας Θάσος Κυρατζής Λτδ – Babolat.