10/02/2017 - DAVIS CUP : Ξεκίνημα με δύο ήττες από Τουρκία

Χαρακτήρα Τελικού αποκτά το Διπλό του Σαββάτου
Δ. Ηροδότου : Αξίζαμε πολύ περισσότερα, θα παλέψουμε μέχρι τέλους


Η Κύπρος γνώρισε δύο πανομοιότυπες ήττες την πρώτη μέρα των αγώνων με αντίπαλο την Τουρκία στο πλαίσιο του Davis Cup. Έχασε και τους δύο αγώνες στο 5ο σετ με 2-3 παρά το ότι προηγήθηκε και στους δύο με 2-0.
Τόσο ο Πέτρος Χρυσοχός απέναντι στον Τσεμ Ιλκέλ, όσο και ο Μενέλαος Ευσταθίου με αντίπαλο τον Μαρσέλ Ιλχάν έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκαν με 2-0 σετ, ενώ ξεκίνησαν και το τρίτο σετ με μπρέικ επί των αντιπάλων τους. Κάπου εκεί φάνηκε η εμπειρία των Τούρκων αντισφαιριστών που άρχισαν να εκμεταλλεύονται όλα τα λάθη και κατάφεραν να γυρίσουν δύο αγώνες που έμοιαζαν χαμένοι γι’ αυτούς.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, και φυσικά απογοητευμένος από τα αποτελέσματα ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκαν οι αγώνες. Δεν υπάρχει όμως καμμιά απογοήτευση για την ομάδα μας. Έχουμε νέα παιδιά που έδειξαν ότι βρίσκονται κοντά σε έμπειρους αθλητές με ψηλή παγκόσμια κατάταξη. Μπορούσαμε στο τέλος της μέρας να είχαμε τουλάχιστον μια νίκη, αυτό θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά όλοι είδαν ότι αξίζει να το παλέψουμε μέχρι τέλους» δήλωσε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου.
Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας, περιόρισαν τις πιθανότητες για τη νίκη, αλλά οι εμφανίσεις της ομάδας αφήνουν ακόμη παράθυρο αισιοδοξίας. Για να συνεχίσει να ελπίζει η Κυπριακή ομάδα θα πρέπει να κερδίσει το Διπλό του Σαββάτου που θα αρχίσει στις 12.00μ. Η ΟΑΚ καλεί το φίλαθλο κοινό να προσέλθει στο Εθνικό Κέντρο Τένις για να βοηθήσει τη νεανική ομάδα της Κύπρου να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες πρόκρισης. Εισιτήρια πωλούνται στα ταμεία του γηπέδου προς 5€, για κάθε μέρα, και η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν. Στην είσοδο οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
Το πλήρες πρόγραμμα των πέντε συναντήσεων έχει ως εξής :
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου
Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Τσεμ Ιλκέλ (Tur) 2-3 (7-6[4], 6-3, 3-6, 0-6, 4-6)
Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Μαρσέλ Ιλχάν (Tur) 2-3 (7-5, 6-1, 4-6, 6-7[5], 4-6
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 12.00μ. (Διπλό)
Πέτρος Χρυσοχός / Ελευθέριος Νέος (Cyp) Vs Αλτούκ Τσελικμπιλέκ / Ανίλ Γιουκσέλ (Tur)
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 11.00π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)
Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Μαρσέλ Ιλχάν (Tur)
Ακολουθεί :
Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Τσεμ Ιλκέλ (Tur)
Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από την Cytavision στο κανάλι CytavisionSports4
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
3 Φεβρουαρίου 2017