10/02/2017 - DAVIS CUP : Άγγιξε το θαύμα ο Μενέλαος Ευσταθίου (2-3)

 

O αγώνας του Μενέλου Ευσταθίου με τον Μαρσέλ Ιλχάν είχε πριν το ξεκίνημα του ξεκάθαρο φαβορί. Ο Τούρκος αντισφαιριστής Νο239 ATP, θεωρητικά θα έπρεπε να περάσει ένα εύκολο απόγευμα απένταντι στον 18χρονο Μενέλαο Ευσταθίου. Στο γήπεδο όμως χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν για να καταφέρει να ανατρέψει το αρχικό 2-0 που βρέθηκε να χάνει, για να φτάσει και αυτός σε μια δραματική νίκη με 2-3 ύστερααπό 3 ώρες και 33 λεπτά.  Αιτία για όλα αυτά η εκπληκτική εμφάνιση του Κύπριου αντισφαιριστή που τον αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσο, και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη.
Ο Μενέλαος Ευσταθίου ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και κέρδισε το πρώτο σετ με 7-5, ένα σετ στο οποίο δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ. Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν στο δεύτερο σετ, στο οποίο παίζοντας εκπληκτικό τένις, καθήλωσε τον μεγάλο του αντίπαλο κερδίζοντας άνετα με 6-1.
Το ξεκίνημα του τρίτου σετ δεν έδειξε κάτι διαφορετικό. Ο Ευσταθίου προηγήθηκε με μπρέικ 2-0 αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Ιλχάν ανέβασε κατά πολύ την απόδοση του και ο αγώνας έγινε εξαιρετικά αμφίρροπος. Το τρίτο σετ κατέληξε στον Τούρκο αντισφαιριστή με 4-6.
Στο 4ο σετ ο Ευσταθίου είχε εκ νέου ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Οδήγησε το σετ στο τάι- μπρέικ, αλλά και πάλι το έχασε στις λεπτομέρειες με 7-5 και το σετ με 7-6.
Το τέλος της μέρας ήταν το ίδιο με τον πρώτο αγώνα. Οι δύο αντισφαιριστές έφτασαν στο 4-4 και έψαχαν το μπρέικ που θα δώσει τη νίκη. Στο σημείο αυτό ο Ιλχάν έδειξε την εμπειρία του, και κέρδισε πολύ δύσκολους πόντους για να κατακτήσει τελικά το σετ με 4-6, και τον αγώνα με 2-3 σετ.
«Ο Μέλιος έπαιξε εξαιρετικά ειδικά στα πρώτα δύο σετ. Για αυτού του επιπέδου τον αγώνα θεωρώ ότι ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Στις λεπτομέρειες χάσαμε και το τέταρτο σετ με 7-6 στο τάι-μπρέικ. Το πέμπτο σετ ο Ιλχάν σέρβιρε πολύ καλά και δεν μας έδωσε ευκαιρίες. Μοιραία κάποια στιγμή μίλησε η εμπειρία του και αυτό έγινε στο τέλος του αγώνα» ανέφερε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρη Ηροδότου.
Ως μη αναμενόμενη χαρακτήρισε την εξέλιξη του αγώνα ο Χαλούκ Ακκουγιούν : «Δεν περίμενα να έχει τόσα προβλήματα ο Μαρσέλ Ιλχάν. Στα πρώτα δύο σετ δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα. Έπαιξε πολύ καλά ο Κύπριος αντισφαιριστής τον οποίο δεν γνωρίζαμε. Ευτυχώς ξεπέρασε κάποιους πόνους στα πόδια και τη μέση και επέστρεψε στον αγώνα».
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
3 Φεβρουαρίου 2017