02/02/2017 - Η κλήρωση των αγώνων Davis Cup ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Η κλήρωση των αγώνων Davis Cup ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Ξεκίνημα με Πέτρο Χρυσοχό απέναντι στον Τσεμ Ιλκέλ (Παρασκευή 10.45π.μ.)

Πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο το μεσημέρι της Πέμπτης, η κλήρωση των αγώνων Κύπρος-Τουρκία που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κύπελλου Davis Cup Όμιλος ΙΙ της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από τον επιδιαιτητή των συναντήσεων Σερκέι Ντουμρόφ το πλήρες πρόγραμμα των πέντε συναντήσεων έχει ως εξής :
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 10.45 π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)
Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Τσεμ Ιλκέλ (Tur)
Ακολουθεί :
Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Μαρσέλ Ιλχάν (Tur)
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 12.00μ. (Διπλό)
Πέτρος Χρυσοχός / Ελευθέριος Νέος (Cyp) Vs Αλτούκ Τσελικμπιλέκ / Ανίλ Γιουκσέλ (Tur)
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 11.00π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)
Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Μαρσέλ Ιλχάν (Tur)
Ακολουθεί :
Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Τσεμ Ιλκέλ (Tur)

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου κ. Φίλιος Χριστοδούλου απευθυνόμενος στις δύο ομάδες σημείωσε ότι οι αγώνες πέρα από τιμή, αποτελούν για τον καθένα και ευθύνη : «Ακόμη και οι μεγαλύτεροι αντισφαιριστές στον κόσμο, παραδέχονται ότι το να αποτελούν μέλος της Ομάδας «Davis Cup» της χώρας τους είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε συμμετοχή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα»
Την Κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Πέτρος Χρυσοχός (21 ετών),  Μενέλαος Ευσταθίου (18), Ελευθέριος Νέος (18), και Νικόλας Κάμπελ (18) και κάπτεν της ομάδας είναι ο προπονητής Δημήτρης Ηροδότου.
Πέτρος Χρυσοχός : Τιμή μου να είμαι το Νο1 της ομάδας
Ο Πέτρος Χρυσοχός είναι το Νο1 της ομάδας παρά το ότι είναι μόλις 21 ετών : «Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα μας έλειπε ο Μάρκος (Παγδατής). Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα ξαναπαίξει για την ομάδα. Από την άλλη είναι η πιο καλή ευκαιρία για μια νέα αρχή. Είναι τιμή μου να είμαι το Νο1 αυτής της ομάδας. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Κύπριος πρωταθλητής.
Δημήτρης Ηροδότου : Ο κόσμος να σταθεί δίπλα τους
Ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου σημείωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμή προετοιμασία και την προσπάθεια των τεσσάρων αντισφαιριστών : «Η Τουρκία είναι πιο μεγάλη ομάδα από μας. Σίγουρα με τον Μάρκο μέσα στη δική μας, θα είχαμε πολύ περισσότερες πιθανότητες. Θα έχουμε όμως τον κόσμο μαζί μας. Καλώ τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γήπεδο, και μέσα σε κόσμια πλαίσια να σπρώξουν τους αντισφαιριστές μας. Οι αγώνες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Εμείς θέλουμε να σταθούν δίπλα μας, στα δύσκολα».   
Ο Ελευθέριος Νέος που οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα είναι ο παρτενέρ του Πέτρου Χρυσοχού στο Διπλό του Σαββάτου, σημείωσε ότι ο αγώνας αυτός σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχτηκε το κλειδί για τη νίκη. «Είμαστε αουτσάιντερ σε αυτούς τους αγώνες, αλλά όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να τα ανατρέψουμε στο γήπεδο».
Ο Μενέλαος Ευσταθίου από την πλευρά ανέφερε ότι οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο, με την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες : «Θα πρέπει να μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα την παρουσία τους κόσμου στις κερκίδες».
Τέλος ο Νίκολας Κάμπελ ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον οποιονδήποτε να αγωνίζεται για τη χώρα του, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει εφόσον χρειασθεί.
Χαλούκ Ακκουγιούν : Ξέρουμε καλά τον Χρυσοχό
Άπαντες στην Τουρκική αποστολή δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την φιλοξενία στην Κύπρο και έτοιμοι για τους αγώνες. Την ομάδα αποτελούν οι Μαρσέλ Ιλχάν (ATP No239), Τσεμ Ιλκέλ (ATP No351), Ανίλ Γιουκσέλ (ATP No511), και Αλτούκ Τσελικπιλέκ (ATP No530).
Ο κάπτεν της Τουρκικής ομάδας Χαλούκ Ακκουγιούν σημείωσε ότι οι δύο αγώνες της Παρασκευής θα δείξουν την πορεία των αναμετρήσεων και αναλόγως θα σχεδιαστεί η συνέχεια : «Η παραμονή μας εδώ από την Δευτέρα είναι πολύ ευχάριστη. Ξέρουμε τον Πέτρο Χρυσοχό, ότι κέρδισε δύο φορές μέχρι τώρα τον Τσεμ (Ιλκέλ) και ότι υπάρχουν δυσκολίες στη σειρά των αγώνων. Είμαστε όμως πιο έμπειροι και έτοιμοι για τη νίκη».
Το αστέρι της Τουρκικής ομάδας Μαρσέλ Ιλχάν ευχήθηκε οι αγώνες να συμβάλουν στην προώθηση του αθλήματος και στο τέλος της μέρας το Τένις να βγει νικητής : «Ας κερδίσει ο καλύτερος, και να προβάλουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το άθλημα. 
Ενδιαφέρον και από Σουηδία
Ο νικητής των αναμετρήσεων θα αντιμετωπίσει των προσεχή Απρίλιο τον νικητή της αναμέτρησης Σουηδία-Τυνησία (και οι δύο ηττημένοι θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την παραμονή στην κατηγορία). Στο Ολυμπιακό Μέγαρο βρέθηκε Σουηδός δημοσιογράφος (!!!), ο οποίος ρωτούσε κυρίως να μάθει αν υπάρχει πιθανότητα ο Μάρκος Παγδατής να αγωνιστεί την άνοιξη στους επόμενους αγώνες της Κυπριακής ομάδας.
Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ενώ εφόσον κριθεί αναγκαίο θα διεξάγεται και σωματικός έλεγχος. Η ηλεκτρονική διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΟΑΚ στην ιστοδιεύθυνση www.tennis.com.cy και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια, είτε για κάθε ξεχωριστή μέρα των αγώνων, είτε ως πακέτο για ολόκληρο το τριήμερο, εξασφαλίζοντας την ανάλογη έκπτωση.
Το αντίτιμο του εισιτηρίου ορίστηκε στα 5€ για κάθε μέρα ξεχωριστά, και στα 10€ για όσους θα αγοράσουν ολόκληρο το πακέτο και για τις τρεις μέρες των αγώνων. Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν. Εισιτήρια θα διατίθενται και στο Εθνικό Κέντρο Τένις κατά τις μέρες διεξαγωγής των αγώνων.
Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδοδονται ζωντανά από την Cytavision στο κανάλι CytavisionSports4

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
2 Φεβρουαρίου 2017