23/04/2016 - Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ITF Cyprus Seniors Cup G2

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ITF Cyprus Seniors Cup G2

Ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου το διεθνές πρωτάθλημα «ITF Cyprus Seniors Cup G2» που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, και διεξάγεται από τις 17 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Λάρνακας.
 
Το πρωτάθλημα αναβαθμίστηκε φέτος στην κατηγορία 2, γεγονός που βοήθησε ώστε να έρθει στην Κύπρο μεγάλος αριθμός ξένων αντισφαιριστών, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται πολύ ψηλά στην Παγκόσμια κατάταξη στις ηλικιακές τους κατηγορίες. Όπως αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο της ΟΑΚ Φίλιο Χριστοδούλου στο «Players Party» που διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες το πρωτάθλημα από τη νέα περίοδο να αναβαθμιστεί περαιτέρω και να ανέβει στην κατηγορία 1, κάτι που θα συμβάλει τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση του, αλλά και θα προσθέσει στην προσπάθειες που γίνονται από την πόλη της Λάρνακας σε ότι αφορά τον αθλητικό τουρισμό.
 
Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 157 αντισφαιριστές, και οι συμμετοχές από το εξωτερικό ξεπέρασαν τις 100. Διεξάγονται αγώνες σε 38 κατηγορίες από τις ηλικίες των 35+ μέχρι και 70+, σε Μονά, και Διπλά Ανδρών και Γυναικών όπως και στο Μικτό. Συνολικά στο πρωτάθλημα θα διεξαχθούν 204 αγώνες.  Από Κυπριακής πλευράς ξεχωρίζουν οι συμμετοχές αντισφαιριστών που έγραψαν ιστορία στην Κυπριακή αντισφαίριση όπως των Α.Παπαμιχαήλ, Ζ.Αμύρωτου, Μ.Πέτρου, Σπ.Χαραλάμπους, Γ.Ιωαννίδη και αρκετών άλλων. Από τις ξένες συμμετοχές, κορυφαία αυτή του Γερμανού Όστιν Μάικλ που βρίσκεται στο Νο30 στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία του.
Το Σάββατο θα διεξαχθούν 17 τελικοί που θα αρχίσουν από τις 10.00. Τελευταίος τελικός θα είναι αυτός της κατηγορίας Ανδρών 35+, που θα αρχίσει στις 16.00. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ακολουθήσει δεξίωση στις εγκαταστάσεις του ομίλου.