03/03/2016 - Davis Cup : Στο Ταλίν με στόχο την άνοδο

Davis Cup : Στο Ταλίν με στόχο την άνοδο

Αναχωρεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου για το Ταλίν της Εσθονίας η Εθνική ομάδα Ντέιβις Καπ για να λάβει μέρος στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Όμιλος 3. Οι αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ 2-5 Μαρτίου 2016, και οι 16 χώρες που λαμβάνουν μέρος θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου.
 
Της αποστολής ηγείται ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου και την ομάδα θα στελεχώνουν οι αντισφαιριστές Μάρκος Παγδατής, Πέτρος Χρυσοχός, Σωτήρης Χατζηστυλλής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. «Κάπτεν» της ομάδας είναι ο προπονητής Δημήτρης Ηροδότου.

Η παρουσία του Μάρκου Παγδατή, όπως και του Πέτρου Χρυσοχού, αυξάνει τις πιθανότητες της ομάδας μας για να πετύχει το στόχο που έχει θέσει, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση ενός εκ των δύο εισιτηρίων ανόδου. Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που θα κληθεί να δώσει, προϋποθέτει να βρεθούν σε καλή κατάσταση και οι άλλοι δύο αντισφαιριστές της ομάδας, έτσι ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά όταν κληθούν να αγωνιστούν.

Στο Ταλίν θα βρεθούν 16 Ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτές είναι οι εξής: Αλβανία, Ανδόρα, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Εσθονία, Ελλάδα, Κόσοβο, Κύπρος, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Ιρλανδία, Ισλανδία και Σαν Μαρίνο.

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και οι χώρες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Η κάθε χώρα θα αγωνιστεί και με τις τρεις άλλες χώρες που θα κληρωθεί, και στη συνέχεια οι τέσσερις χώρες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους, θα προχωρήσουν στην ημιτελική φάση. Οι νικήτριες των ημιτελικών συναντήσεων θα κατακτήσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
26 Φεβρουαρίου 2016