22/11/2015 - FUTURES 1 : Ο τίτλος στον Στέφανο Τσιτσιπά

2015 CYPRUS MEN’S F1 FUTURES $10,000
Ο τίτλος στον Στέφανο Τσιτσιπά από την Ελλάδα
 
Με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Εθνικό Κέντρο Τένις το διεθνές πρωτάθλημα Cyprus Men´s F1 Futures,  που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου. Στον τελικό που διεξήχθη στο Κεντρικό γήπεδο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την Ελλάδα επικράτησε ύστερα από αγώνα που διήρκεσε δύο ώρες και 10 λεπτά του Αλεξάντρε Φολί από το Βέλγιο με 2-1 (2-6,6-4,6-2).
 
Ο 26χρονος Βέλγος που ήταν Νο2 στο ταμπλό, κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ με 6-2 και φάνηκε ότι θα κατακτούσε τον τίτλο απέναντι στον νεότερο και με σαφώς λιγότερες εμπειρίες Τσιτσιπά. Ο αντισφαιριστής από την Ελλάδα, όπως και στον ημιτελικό, βρήκε δυνάμεις και ρυθμό για να αντιστρέψει την κατάσταση, παρά το ότι βρέθηκε να χάνει με 4-2 στο δεύτερο σετ και με τον Βέλγο να είναι στο σερβίς. Κερδίζοντας τέσσερα διαδοχικά γκέιμ, πήρε το σετ, και οδήγησε τον τελικό σε τρίτο σετ. Εκεί ο Βέλγος αρχικά προηγήθηκε, αλλά το καθοριστικό μπρέικ ήρθε για τον Τσιτσιπά στο 5ο γκέιμ. Στη συνέχεια ο Έλληνας αντισφαιριστής εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό και τα πολλά λάθη του Βέλγου και με διαδοχικά γκέιμ έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-2 και στον τίτλο με 2-1 σετ. 
 
Αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματικός τίτλος Futures στην καριέρα του 17χρονου Τσιτσιπά που ήρθε να αγωνιστεί στα Futures που διοργανώνονται στην Κύπρο, κατέχοντας της 678η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και αποτελεί την μεγάλη ελπίδα της Ελληνικής αντισφαίρισης.
 
Το πρωτάθλημα που μοίρασε στους νικητές $10,000 συνολικά, στηριξαν οι χορηγοί της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, Αγρός Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ΟΠΑΠ Κύπρου, AUDI, ALPHA BANK, και WILSON επίσημη μπάλα της ΟΑΚ.
 
Συνέχεια με CYPRUS MEN’S F2 FUTURES στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου
Τα διεθνή πρωταθλήματα ITF Pro Circuit - “Futures”,  τα οποία αποτελούν την πρώτη βαθμίδα στην κλίμακα του επαγγελματικού τένις, συνεχίζονται με τη διεξαγωγή αυτή την εβδομάδα του «2015 CYPRUS MEN’S F2 FUTURES $10.000» που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με την συμμετοχή στο ατομικό (singles) 48 αντισφαιριστών στα προκριματικά και 32 αντισφαιριστών στο κυρίως ταμπλό, και στο  διπλό (doubles) 16 ζευγαριών. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα αρχίσουν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των τελικών την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί. Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν αντισφαιριστές από 22 χώρες. Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι οι εταιρίες AUDI, Deloitte, Αγρός φυσικό μεταλλικό νερό, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, Nicos Christou Developments, και το ξενοδοχείο Πεύκος.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
22 Νοεμβρίου 2015