22/11/2015 - Futures 1 : Οι Χρυσοχός-Σερντάρουσιτς τον τίτλο στο Διπλό

Οι Χρυσοχός-Σερντάρουσιτς κατέκτησαν τον τίτλο στο Διπλό 
Πρόκριση στον ημιτελικό του Μονού για Πέτρο Χρυσοχό
    
Με τη διεξαγωγή του τελικού στο Διπλό, αλλά και τις προημιτελικές συναντήσεις στα Μονά, συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Εθνικό Κέντρο Τένις το διεθνές πρωτάθλημα Cyprus Men´s F1 Futures,  που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου. Ο Πέτρος Χρυσοχός ήταν το πρόσωπο της μέρας, αφού με παρτενέρ τον Νίνο Σερντάρουσιτς από την Κροατία κατέκτησαν τον τίτλο στο Διπλό. Το πρωί στον προημιτελικό αγώνα του Μονού, απέκλεισε τον Στέφαν Μιλίσεβιτς από τη Σερβία και προκρίθηκε στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Έτσι ο Κύπριος αντισφαιριστής είναι ο μοναδικός από όσους συμμετέχουν στο πρωτάθλημα που ελπίζει να κατακτήσει και τους δύο τίτλους. 
 
Ο τελικός στο Διπλό ανάμεσα στους Σερντάρουσιτς/Χρυσοχό που είχαν απέναντι τους το δίδυμο Αλεξάντρε Φολί (BEL) /Αντριάν Σικόρα (SVK) ήταν συναρπαστικός, με πολλές διακυμάνσεις και οι νικητές έφτασαν στον τίτλο με δραματικό τρόπο. Το πρώτο σετ κατέκτησαν οι Σερντάρουσιτς/Χρυσοχός επικρατώντας με 6-3 ενώ οι Φολί/Σικόρα απάντησαν στο δεύτερο σετ, κερδίζοντας το με το ίδιο σκορ. Το τρίτο σετ φάνηκε να καταλήγει στους πολύ πιο έμπειρους Φολί/Σικόρα που προηγήθηκαν με 9-5 και είχαν τέσσερα τέσσερις ευκαιρίες στη διάθεση τους για να κατακτήσουν τον τίτλο. Εκεί μέτρησε το ταλέντο και ο ενθουσιασμός των Χρυσοχού/Σερντάρουσιτς που απάντησαν με έξι διαδοχικούς πόντους κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή. Κέρδισαν το σετ με 11-9 και μαζί και τον αγώνα που είχε χρονική διάρκεια μία ώρα και 15 λεπτά με 2-1.
 
Στον πρωινό προημιτελικό του Μονού, ο Χρυσοχός χρειάστηκε μία ώρα και 45 λεπτά για να καταβάλει την αντίσταση του Στεφάν Μιλίσεβιτς με 2-0 (6-4,6-4). Ύστερα από την ολοκλήρωση των προημιτελικών προέκυψαν τα ζευγάρια που θα αγωνιστούν στους ημιτελικούς του Σαββάτου, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Κεντρικό γήπεδο του Εθνικού Κέντρου Τένις. Στις 10.00 π.μ. ο Αντριάν Σικόρα (Νο1), θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσίτσιπα (Νο5) από την Ελλάδα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιτελικού, θα αρχίσει η αναμέτρηση του Πέτρου Χρυσοχού (Νο4) με τον Αλεξάντρε Φολί (Νο2).
 
Ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος που θα μοιράσει στους νικητές $10,000 συνολικά, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή το πρωί και θα αρχίσει στις 10 π.μ. Το πρωτάθλημα στο οποίο λαμβάνουν μέρος αντισφαιριστές από 22 χώρες, στηρίζουν οι χορηγοί της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, Αγρός Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ΟΠΑΠ Κύπρου, AUDI, ALPHA BANK, και WILSON επίσημη μπάλα της ΟΑΚ. 
 
 Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
20 Νοεμβρίου 2015