19/07/2019 - Davis Cup: Πρώτη και αήττητη στον Όμιλο – Τελικός με Ιρλανδία για άνοδο

Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup
Πρώτη και αήττητη στον Όμιλο – Τελικός με Ιρλανδία για την άνοδο 
 
Η Εθνική ομάδα Davis Cup κατέκτησε την πρώτη θέση στον Α΄ομιλο στους αγώνες του Group IV της Ευρωπαϊκής Ζώνης που διεξάγονται στο Σαν Μαρίνο, και το Σάββατο 20 Ιουλίου θα διεκδικήσει το εισιτήριο ανόδου, στον τελικό με αντίπαλο την νικήτρια του Β΄ομίλου ομάδα της Ιρλανδίας. 
 
Η ομάδα της Κύπρου κέρδισε με χαραχτηριστική άνεση την επικεφαλής του Ομίλου ομάδα του ΛίχτενσταΪν με 3-0 και ολοκλήρωσε τις τέσσερις αναμετρήσεις του ομίλου, όχι απλώς αήττητη και με ένα συνολικό σκορ αγώνων 12-0, αλλά και με το εκπληκτικό 24-0 στα σετ !!! Την ομάδα αποτελούν οι Πέτρος Χρυσοχός, Μενέλαος Ευσταθίου που διεκπεραίωσαν τους αγώνες των Μονών, και οι  Σέργης Κυρατζής και Ελευθέριος Νέος που έδωσαν τις τέσσερις νίκες στα ισάρριθμα Διπλά. 
 
Ο κάπτεν της ομάδα Δημήτρης Ηροδότου λίγο μετά το τέλος των αγώνων με το Λίχτενσταϊν δήλωσε τα εξής : «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια, και το χαρακτήρα που έδειξαν τα παιδιά. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της σοβαρότητας και της σκληρής δουλειάς των τελευταίων 4-5 εβδομάδων. Η ομάδα είναι πανέτοιμη για την τελευταία και πιο απαιτητική αυριανή αναμέτρηση».
 
Η Ιρλανδία ολοκλήρωσε και αυτή αήττητη στον Β΄όμιλο, δεν κέρδισε όμως όλους τους αγώνες με την ίδια άνεση με την Κύπρο, αφού απέναντι στο Σαν Μαρίνο έχασε ματς κερδίζοντας με 2-1, ενώ έχασε αρκετά σετ στις τέσσερις αναμετρήσεις που έδωσε, σε αντίθεση με το μηδέν παθητικό της Κύπρου. Όλα αυτά όμως δεν έχουν σημασία, αφού ο τελικός ξεκινά από το μηδέν και η άνοδος θα κριθεί στα δύο νικηφόρα παιγνίδια.
 
Πάντως, σύμφωνα  με αλλαγές που επεξεργάζεται η παγκόσμια ομοσπονδία στο συνολικό σύστημα διεξαγωγής του Davis Cup, είναι πολύ πιθανόν οι τελικές αποφάσεις να ευνοήσουν και τον ηττημένο της αναμέτρησης σε ότι αφορά την άνοδο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ευρώπη. Οι αλλαγές αυτές όμως δεν αναμένεται να οριστικοποιηθούν πριν τον ερχόμενο Νοέβριο και ευελπιστούμε το βράδι του Σαββάτου αυτό να απασχολεί την Ιρλανδία και όχι την Κύπρο.
 
Αναλυτικά το αποτέλεσμα με τo Λίχτενσταϊν είναι :
Κύπρος-Λίχτενσταϊν 3-0
Μέλιος Ευσταθίου Vs Ρόμπιν Φόρστερ 2-0 (6-0, 6-1), 45΄
Πέτρος Χρυσοχός Vs Βιτάλ Λεχ 2-0 (6-1, 6-3), 55΄
Σέργης Κυρατζής / Ελευθέριος Νέος Vs Ρόμπιν Φόρστερ / Κρίστιαν Μέιερ 2-0 (6-0, 6-1), 45΄
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
19 Ιουλίου 2019