11/12/2023 - Η εξέλιξη του Cyprus Masters Cup

Cyprus Masters Cup
Το Εθνικό Κέντρο Τένις φιλοξενεί την κορωνίδα των εγχώριων διοργανώσεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Cyprus Masters Cup, η τελευταία εγχώρια διοργάνωση της χρονιάς που διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Τένις. Στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, συμμετέχουν οι δεκαέξι (16) κορυφαίοι αντισφαιριστές ανά ηλικιακή κατηγορία σε Άνδρες και Αγόρια, και οι οκτώ (8) κορυφαίες Γυναίκες / Νεάνιδες, σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) για το 2023, ενώ αντίστοιχα διεξάγονται και οι αγώνες στα Διπλά. 

Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την ΟΑΚ, και είναι αφιερωμένο εις μνήμην των Χρίστου και Σώτου Χριστοφίδη. Διεξάγεται με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαραλαμπίδης Κρίστης, Petrolina, KPMG και Lemon Park. Οι μπάλες Wilson που χρησιμοποιούνται στο πρωτάθλημα είναι προσφορά της Εταιρείας MAVROS.

Η πρώτη εβδομάδα του πρωταθλήματος περιλάμβανε τους αγώνες στις ηλικιακές κατηγορίες U14 και U18. Στην κατάκτηση και των δύο τίτλων στην κατηγορία τους έφτασαν στην BS14 ο Άθως Καρακατσιάνης (στο Διπλό με παρτενέρ τον Ανδρέα Παπαδόπουλο) και στη BS18 o  Κωνσταντίνος Μεγάλεμος (στο Διπλό με παρτενέρ τον Νικόλα Στυλιανού).

Στις Νεάνιδες, η Μαρία Κοβάσεβιτς κατέκτησε τον τίτλο στην GS18, και η Χρύσα Μάιρα Τιτοπούλου στην GS14. Αντίστοιχα στα Διπλά, νικήτριες αναδείχτηκαν οι Θέα Γρηγορίου / Ελεωνόρα Φωτίου (GD18) και Θέλμα Χρυσάφη / Άννα Μαρία Ηλία (GD14). Οι τελικοί του Σαββατοκυρίακου έγιναν στην παρουσία του προέδρου της ΟΑΚ κ. Δημήτρη Λεοντή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών στις κατηγορίες U14 και U18 είναι τα ακόλουθα : 
BS U18 : Μεγάλεμος Κωνσταντίνος Vs Σταύρου Στυλιανός 2-0 (6-2, 6-2)
BD U18: Μεγάλεμος Κωνσταντίνος / Παπαδόπουλος Ανδρέας Vs Νεοκλέους Σωκράτης / Πυρίσιης Παναγιώτης 2-0 (6-2, 6-4) 
GS U18 : Κοβάσεβιτς Μαρία Vs Φωτίου Ελεωνόρα 2-0 (6-2, 6-4) 
GD U18: Γρηγορίου Θέα / Φωτίου Ελεωνόρα  Vs Κυριακίδου Ιωάννα / Σοκόλιουκ Βιτάλινα 2-1 (6-2, 4-6, 11-9) 
BS U14 : Καρακατσιάνης Άθως Vs Μπόρα Ερίν 2-0 (6-4, 7-5)
BD U14 : Καρακατσιάνης Άθως / Στυλιανού Νικόλας Vs Χατζηχάννας Γεώργιος / Ψιντρίδης Ιωάννης 2-0 (4-2, 4-2)
GS U14 : Τιτοπούλου Χρύσα Μάιρα Vs Ηλία Άννα Μαρία 2-0 (6-2, 6-1)
GD U14 : Χρυσάφη Θέλμα / Ηλία Άννα Μαρία Vs Τζάσερ Νάντια / Τιτοπούλου Χρύσα Μάιρα 2-0 (5-4, 5-3)

Από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι αγώνες στις ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών/ Γυναικών, U12 και U16. Οι συναντήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή του τελικού των Ανδρών. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν κάποιοι εκ των υπολειπόμενων 12 τελικών, θα διεξαχθούν πιο νωρίς από το Σάββατο. 

Στους Άνδρες, το Νο1 στο ταμπλό είναι ο ιδιαίτερα ανεβασμένος τους τελευταίους μήνες και με σημαντικές επιτυχίες σε διεθνή πρωταθλήματα Νικήτα Σκλεαρένκο. Στο πάνω μέρος του ταμπλό, βρίσκονται επίσης οι Παύλος Τρύφων, Σωκράτης Νεοκλέους, Κωνσταντίνος Μεγάλεμος, Σάββας Παπαδόπουλος και Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης. Στο κάτω μέρος του ταμπλό το Νο2 του πρωταθλήματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, θα έχει αντιπάλους για την πρόκριση στον τελικό τους Μάριο Πραστίτη, Ανδρέα Σταύρου, Γρηγόρη Σαμαρτσίδη, Άλεξ Λαζάρου και Παναγιώτη Πυρίσιη.

Στις Γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Κλειώς Μαρίας Ιωάννου (Νο1), που θα έχει ως κύριες αντιπάλους τις Μαρία Κοβάσεβιτς και Εύα Πάνοβα, ενώ την τετράδα συμπληρώνει η Στέφανη Κάννα.
Συνεχής ενημέρωση για τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.cyprustennis.com και http://ctf.tournamentsoftaware.com).

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
11 Δεκεμβρίου 2023