22/03/2023 - Κύπελλο Αφροδίτη ITF J60

Με την ολοκλήρωση των προκριματικών και τους αγώνες του πρώτου γύρου του κυρίως ταμπλό, συνεχίστηκε την Τρίτη η ιστορική διεθνής διοργάνωση αντισφαίρισης  “Κύπελλο Αφροδίτη” κατηγορίας J60 που διοργανώνεται και φέτος από το Field Club και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου. 
 
Οι βροχές του περασμένου Σαββατοκυρίακου επηρέασαν τον προγραμματισμό, και έτσι οι προκριματικοί αγώνες μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα στην Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα. Από την Τρίτη οι αντισφαιριστές από 22 χώρες, επέστρεψαν στις χωμάτινες επιφάνειες του Field Club στη Λευκωσία, και το συνολικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος μεταφέρθηκε κατά μία μέρα. Ως εκ τούτου, οι τελικοί των Μονών σε Αγόρια και Κορίτσια είναι πλέον προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου το πρωί. 
 
Από κυπριακής πλευράς, στον β΄ γύρο στους «16» του κυρίως ταμπλό, προκρίθηκαν οι Κλειώ Μαρία Ιωάννου (Νο2), Νίνα Ανδρονίκου και Εβελίνα Αναστάση. Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν επίσης η Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, η Άννα Ασαντουλίνα, η Ελτσίν Οζμπιλέν, η Όλγα Ντανίλοβα και η Εύα Πάνοβα. Στα Αγόρια η μοναδική πρόκριση στους «16», ήρθε από τον Στυλιανό Παπαμιχαήλ, ενώ στον α΄ γύρο, επρόκειτο να αγωνιστούν ακόμη οι Νικήτα Σκλεαρένκο και Ηρακλής Καλάνοφ. Συμμετείχαν επίσης αλλά αποκλείστηκαν οι Σωκράτης Νεοκλέους και Παύλος Τρύφων. Στους προκριματικούς έφτασαν μέχρι τον τρίτο γύρο οι Κωνσταντίνος Μεγάλεμος και Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Λεονάρντο Βροντής, Μάριος Πραστίτης, Νικολάι Ζαλέφσκι, Αχιλλέας Μακρής, Στυλιανός Σταύρου, Αλέξανδρος Λαζάρου, Κυριάκος Πυρίσιης και Ιωάννα Κυριακίδου.
 
Παράλληλα με τους αγώνες στα Μονά, από την Τρίτη Τετάρτη διεξάγονται και τα Διπλά σε Αγόρια και Κορίτσια, με τους τελικούς σε αυτά να είναι προγραμματισμένοι για το προσεχές Σάββατο.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
22 Μαρτίου 2023