24/03/2022 - Κύπελλο Αφροδίτη - Στον τελικό η Κλειώ Μαρία Ιωάννου

Κύπελλο Αφροδίτη - Στον τελικό η Κλειώ Μαρία Ιωάννου 
Αντιμετωπίζει την Κόστοβιτς από τη Σερβία (Παρασκευή, 09.30 π.μ.)
 
Με τη διεξαγωγή των τεσσάρων τελικών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Μαρτίου στο Field Club το Διεθνές Πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη» κατηγορίας J4. Η ιστορική διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου, διοργανώνεται φέτος από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Field Club στις εγκαταστάσεις του στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας στην Τάφρο παρά την Πύλη Πάφου.
 
Το «κυπριακό» ενδιαφέρον των τελικών, επικεντρώνεται στην παρουσία της Κλειώς Μαρίας Ιωάννου στον τελικό του Μονού Κοριτσιών. Η 16χρονη πρωταθλήτρια που βρίσκεται στην 293η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της ITF Junior, ύστερα από έναν ημιτελικό που «έσπασε καρδιές», νίκησε σε αγώνα μεγαλύτερης διάρκειας των δύο ωρών την Μαργαρίτα Μαρκόν από την Ιταλία με 2-0 (7-5, 7-6[5]), επιστρατεύοντας ψυχραιμία και υπομονή στα τελευταία στάδια του κάθε σετ. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο σετ επέστρεψε από το 5-3 σε βάρος της για να κερδίσει με 7-5, ενώ το τάι-μπρέικ του δευτέρου σετ, βρέθηκε πίσω αρχικά με 3-1 και στη συνέχεια με 5-4, πριν επικρατήσει με 7-5.
 
Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη αποκάλυψη του πρωταθλήματος Τεοντόρα Κόστοβιτς από την Σερβία που είναι μόλις 14 ετών και ξεκίνησε από τους προκριματικούς γύρους, κάνοντας δύο προκρίσεις, πριν μπει στο κυρίως ταμπλό του πρωταθλήματος, και εκεί συνέχισε την πορεία της προς τον τελικό.
 
Οι τελικοί στα Μονά, Αγοριών και Κοριτσιών θα αρχίσουν στις 9.30 το πρωί. Οι τελικοί στα Διπλά θα εξαρτηθούν από την πορεία όσων αγώνων υπολείπονται, αφού οι βροχές μετά το μεσημέρι της Πέμπτης δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση όλων των συναντήσεων.
 
Πολύ καλή παρουσία και από τον Κωνσταντίνο Τζιακούρη 
Από τους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Κωνσταντίνος Τζιακούρης που έφτασε μέχρι τον προημιτελικό γύρο, όπου αποκλείστηκε σε «κλειστό» αγώνα τριών σετ από τον Αλεξάντερ Βασίλεφ από την Βουλγαρία. 
 
Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
24 Μαρτίου 2022