02/03/2022 - Κυρώσεις από την Tennis Europe σε Ρωσία και Λευκορωσία

 
Αναστολή της ιδιότητας του Μέλους, απαγόρευση διοργάνωσης διεθνών συναντήσεων
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Tennis Europe), τηρώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), και ευθυγραμμιζόμενη με τις αποφάσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων στις Ομοσπονδίες Αντισφαίρισης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας σε Διοικητικό, Οργανωτικό επίπεδο.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Tennis Europe αναφέρονται τα εξής :
«Η Tennis Europe καταδικάζει έντονα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον υποστηρικτικό ρόλο που διαδραμάτισε η Λευκορωσία.
Σε ευθυγράμμιση με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αποφάσισε για περαιτέρω ενέργειες εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ως εκ τούτου,
Η ιδιότητα του Μέλους στην Tennis Europe, της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (RTF) και της Ομοσπονδίας Τένις της Λευκορωσίας (BTF) τίθενται άμεσα σε αναστολή.
Συνεπώς, οι ομάδες που εκπροσωπούν τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία δεν έχουν τη δυνατότητα  να αγωνιστούν σε όλες τις διοργανώσεις Tennis Europe (συμπεριλαμβανομένων των Χειμερινών & Καλοκαιρινών Κυπέλλων, ευρωπαϊκών Beach Tennis και Senior Club) μέχρι νεωτέρας απόφασης.
Ήδη έχει ανακοινωθεί η αναστολή όλων των διοργανώσεων Tennis Europe σε Ρωσία και Λευκορωσία, και αυτό περιλαμβάνει και το European Junior Championship (16 & Under) που παραδοσιακά διεξαγόταν στη Μόσχα. Θα αναζητηθεί άλλη εναλλακτική επιλογή πόλης για τη διεξαγωγή του.
Ως αποτέλεσμα της αναστολής συμμετοχής, εκπρόσωποι και από τις δύο χώρες δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2022, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στο Cascais της Πορτογαλίας αυτόν τον μήνα.
Το Tennis Europe προσφέρει την άνευ όρων υποστήριξη στην Ομοσπονδία Τένις της Ουκρανίας και στον λαό της Ουκρανίας.»
 
Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
2 Μαρτίου 2022