06/12/2021 - Οι κορυφαίοι της χρονιάς στο Cyprus Masters Cup 2021

Η τελευταία εγχώρια διοργάνωση της χρονιάς στην Αντισφαίριση διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Εθνικό Κέντρο Τένις. Το Cyprus Masters Cup 2021 φιλοξενεί τους οκτώ κορυφαίους αντισφαιριστές ανά ηλικιακή κατηγορία σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα βαθμολογίας της ΟΑΚ για το 2021. Οι οκτώ αθλητές σε κάθε κατηγορία σε ότι αφορά τα Μονά χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων, όπου αγωνίζονται με σύστημα Round Robin, και οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά όπου αγωνίζονται χιαστί για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Στα Διπλά διεξάγονται δύο ημιτελικές συναντήσεις και οι νικητές προκρίνονται στον τελικό.
 
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες στις κατηγορίες U14 και U18. Ο Πέτρος Πιέρος κλείνοντας μια πολύ καλή χρονιά ήταν ο αντισφαιριστής που κατέκτησε και τους δύο τίτλους στην κατηγορία U18 έχοντας ως παρτενέρ στο Διπλό τον Χρίστο Τίμινη. Ο Πιέρος που ήταν Νο2 στο ταμπλό νίκησε ύστερα από συναρπαστικό αγώνα τον Λάμπρο Παντζαρή (Νο1) με 2-1 σετ. Οι δύο αθλητές συναντήθηκαν την επόμενη μέρα ξανά στο πλαίσιο των Round Robin της κατηγορίας ανδρών και νικητής αυτή τη φορά αναδείχτηκε ο Παντζαρής (!). Νικήτρια στα κορίτσια στην ίδια κατηγορία η Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, η οποία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν το Νο4 στο ταμπλό.
 
Στην κατηγορία BSU14, ο Κωνσταντίνος Μεγάλεμος (Νο3) νίκησε στον τελικό τον Μάριο Πραστίτη (Νο1). Ο τελευταίος πήρε την άτυπη ρεβάνς στον τελικό του Διπλού όπου με παρτενέρ τον Αχιλλέα Μακρή νίκησαν τους Μεγάλεμο και Αλ. Τίμινη με 2-1. Στα κορίτσια η Εύα Πάνοβα (Νο1) έδειξε ότι η φετινή χρονιά της πήγε πάρα πολύ καλά κερδίζοντας την κατηγορία. Σε σταθερή άνοδο και η Άντρεα Παπακυριακού που έφτασε μέχρι τον τελικό. Το Διπλό πήγε στις Ξιάνιου Τσεν και Μάριλιν Σεραφείδου που κέρδισαν τις Θέα Γρηγορία και Ιζαμπέλα Ρέλτον.
 
Το ενδιαφέρον μεταφέρεται τώρα στις κατηγορίες Ανδρών/ Γυναικών, U16, και U12. Η τετράδα των ανδρών έχει καθοριστεί, ωστόσο απομένει να δημιουργηθούν τα χιαστί παιγνίδια αφού τόσο στον Α΄όμιλο (Π. Παρσών και Λ.Παντζαρής) όσο και στον Β΄όμιλο (Φ. Φωτιάδης, Χρ.Τίμινης) παλεύουν για την πρωτιά. 
Στις Γυναίκες η Σόνια Ζιγιενπάγιεβα πήρε την πρωτιά στον όμιλο από την Κλειώ Μαρία Ιωάννου. Περιμένουν την αντίπαλο τους από τον β΄όμιλο όπου έχει ήδη προκριθεί η Αλεξάντρ Νεγκοϊτέσκου, ωστόσο η τελική κατάταξη των τριών πρώτων θέσεων διεκδικείται από τις Μαρία Κωνσταντίνου και Μαρίνα Μπαμπαλιούτα. Τα πάντα θα κριθούν από την αναμέτρση Νεγκοϊτέσκου Vs Μπαμπαλιούτα με την τελευταία να χρειάζεται νίκη με 2-0 για να μπει στην τετράδα και να αφήσει εκτός τη Μαρία Κωνσταντίνου.
 
Στην κατηγορία U16 τα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν ήδη καθοριστεί. Στα Αγόρια ο Στυλιανός Παπαμιχαήλ που είναι και το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Λαζάρου και στον άλλο ημιτελικό ο Μάριος Πραστίτης τον Μιχαήλ Άγγελο Μπαμπινιώτη. Στα κορίτσια η Εβελίνα Αναστάση καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εύας Πάνοβα για να βρει στον τελικό τη νικήτρια της αναμέτρησης Ξιουάνιου Τσεν Vs Νίνα Ανδρονίκου.
 
Τέλος στα 12άρια ο Νικόλας Λοττίδης που ήδη έχει ανακηρυχθεί Νο1 για το 2021 ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Masters, καλείται να ξεπεράσει στον ημιτελικό τον παρτενέρ του στο Διπλό Μηνά Παναγίδη, πριν συναντήσει στον τελικό τον νικητή του αγώνα μεταξύ Ιωάννη Ψιντρίδη και Μιχάλη Γενεθλίου. Στα κορίτσια ανοικτός για κάθε αποτέλεσμα είναι ο αγώνας της Θέας Γρηγορίου με την Άντρεα Παπακυριακού, ενώ στον άλλο ημιτελικό προβάδισμα έχει η Ιζαμπέλα Ρέλτον απέναντι στην ηλικιακά πιο μικρή της κατηγορίας Μάριλιν Σεραφείδου.
 
Το Cyprus Masters Cup θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ωστόσο η κατηγορία των U16 προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, λόγω της έναρξης του διεθνούς πρωταθλήματος της TEU16 που θα διεξαχθεί στην Ακαδημία Ηροδότου.
 
Στο Cyprus Masters Cup 2021 χρησιμοποιείται για πρώτη φορά η νέα επιφάνεια στο κεντρικό γήπεδο του Εθνικού Κέντρου Τένις ενώ είναι εμφανείς και οι προσπάθειες που γίνονται για βελτίωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των εγκαταστάσεων.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατηγοριών που έχουν ολοκληρωθεί καθώς και τα ζευγάρια των ημιτελικών στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι τα εξής :
 
Αποτελέσματα Τελικών U14 & U18
BS14 Μεγάλεμος Κωνσταντίνος Vs  Πραστίτης Μάριος 2-0 (6-3, 7-5)
GS14 Πάνοβα Εύα Vs Γεωργίου Παπακυριακού Άντρεα  2-0 (6-1, 7-6[5])
BD14 Μακρής Αχιλλέας / Πραστίτης Μάριος Vs Μεγάλεμος Κωνσταντίνος / Τίμινις Αλέκος 2-1 (3-6, 6-4, 10-8)
GD14 Τσεν Ξιουανιού / Σεραφείδου Μάριλιν Vs Γεωργίου Θέα / Ρέλτον Ιζαμπέλα 2-0 (6-0, 6-1)
BS18 Πιέρος Πέτρος Vs Παντζαρής Λάμπρος 2-1 (1-6, 6-2, 7-6[3])
GS18 Μπαμπαλιούτα Μαρίνα Vs Σαββίδου Βικτώρια 2-0 (6-4, 6-3)
BD18 Πιέρος Πέτρος / Τίμινις Χρίστος Vs Παπαμιχαήλ Στυλιανός / Σταύρου Ανδρέας 2-1 (6-1, 4-6, 10-5)
GD18 Κωνσταντίνου Μαρία / Σαββίδου Βικτώρια Vs Ανδρονίκου Νίνα / Πάνοβα Εύα 2-1 (5-7, 6-4, 10-2) 
 
Πρόγραμμα Ημιτελικών U12, U16, MS, WS
MS (SF) Παύλος Παρσών & Παντζαρής Λάμπρος Vs Φώτος Φωτιάδης & Τίμινης Χρίστος
WS (SF) Ζιγιενμπάγιεβα Σόνια (1) & Κλειώ Μαρία Ιωάννου (2) Vs Νεγκοϊτέσκου Αλεξάνδρα & Κωνσταντίνου Μαρία ή Μπαμπαλιούτα Μαρίνα
MD (SF) Πιέρος Πέτρος / Τίμινης Χρίστος Vs Παπαδόπουλος Σάββας / Θεόδωρος Ρούσσος ή Φωτιάδης Φώτος / Παντζαρής Λάμπρος
WD (SF) Κωνσταντίνου Μαρία / Σαββίδου Βικτώρια Vs Μπαμπαλιούτα Μαρίνα / Κωμοδρόμου Αθηνά ή Νεγκοϊτέσκου Αλεξάνδρα / Ζιγιενμπάγιεβα Σόνια
BS12 (SF1) Λοττίδης Νικόλας Vs Παναγίδης Μηνάς
BS12 (SF2) Ψιντρίδης Ιωάννης Vs Γενεθλίου Μιχαήλ
BD12 (SF1) Λοττίδης Νικόλας / Παναγίδης Μηνάς Vs Έλληνας Νικόλας / Σοκόλ Αλεξάντρ
BD12 (SF2) Χατζηχάννας Γεώργιος / Ψιντρίδης Ιωάννης Vs Γενεθλίου Μιχαήλ / Καρακατσιάνης Άθως
GS12 (SF1) Ρέλτον Ιζαμπέλα Vs Σεραφείδου Μάριλιν
GS12 (SF2) Παπακυριακού Άντρεα Vs Γρηγορίου Θέα
GD12 (SF1) Γρηγορίου Θέα / Ρέλτον Ιζαμπέλα Vs Χρυσάφη Θέλμα / Τιτοπούλου Χρύσα Μαρία
GD12 (SF2) Μπιτσένκο Άννα / Ιεορδιακόνου Κλειώ Vs Παπακυριακού Άντρεα / Καμίνσκαϊα Βαλέρια
BS16 (SF1) Παπαμιχαήλ Στυλιανός Vs Λαζάρου Άλεξ
BS16 (SF2) Πραστίτης Μάριος Vs Μπαμπινιώτης Μιχαήλ Άγγελος
GS16 (SF1) Αναστάση Εβελίνα Vs Πάνοβα Εύα
GS16 (SF2) Ανδρονίκου Νίνα Vs Ξιανιού Τσεν
BD16 (SF1) Παπαμιχαήλ Στυλιανός / Πρωτοπαπάς Γιώργος Vs Λαζάρου Άλεξ / Μεγάλεμος Κωνσταντίνος
BD16 (SF2) Νεοκλέους Σωκράτης / Σκλεαρένκο Νικήτα Vs Πραστίτης Μάριος / Γιαλανουζιάν Ντάβιντ
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
6 Δεκεμβρίου 2021