17/06/2021 - Billie Jean King Cup : Συνωστισμός 23 ομάδων στη Λιθουανία για δύο εισιτήρια ανόδου

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας θα ταξιδέψει η Εθνική ομάδα Γυναικών, για να δώσει το παρόν στους αγώνες του Γ΄γκρουπ της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του “Billie Jean King Cup” -όπως από το 2020, μετονομάστηκε το πρώην Fed Cup-, οι οποίοι θα διεξαχθούν από 15-19 Ιουνίου.
 
Την ομάδα αποτελούν οι Ραλούκα Σερμπάν (Νο1), Ελένη Λουκά (Νο2), Μαρία Σιοπαχά (Νο3) και Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (Νο4) και έχει ως Captain τον Γιάννο Χατζηγεωργίου. Το έργο της φαντάζει πολύ δύσκολο, αφού στο Βίλνιους θα μαζευτούν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 23 Εθνικές ομάδες, με αρκετές από αυτές ανάμεσα στις οποίες και η κυπριακή, να έχουν ως στόχο το ένα εκ των μόλις δύο εισιτηρίων ανόδου.
 
Ο Captain της ομάδας Γιάννος Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα και στην προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσει στους στόχους της : «Υπάρχουν τέσσερις με πέντε χώρες οι οποίες έχουν αθλήτριες οι οποίες λαμβάνουν μέρος στο τουρ των WTA και  ATF, δηλαδή παίζουν σε 25.000 και 60.000 δολαρίων τουρνουά με αρκετά αποτελέσματα. Έχουμε και μεις τη Ραλούκα, και οι άλλες τρεις της ομάδας η Ελένη, η Μαρία και η Φλωρεντία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εγώ είμαι σίγουρος ότι παρόλες τις δυσκολίες οι κοπέλες θα κάνουν ότι μπορούν, ότι είναι δυνατό για το καλύτερο, κάτι που κάνουν πάντα άλλωστε και ελπίζω ότι θα πάμε καλά».
 
Από την πλευρά της η Ραλούκα Σερμπαν (Νο1 / 330WTA) παρουσιάστηκε χαρούμενη που εκπροσωπεί για ακόμη μια φορά την Κύπρο και αισιόδοξη για τους αγώνες στο Βίλνιους : «Είναι η δεύτερη φορά που πάω στο (πρώην) Fed Cup. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα παίξω για την κυπριακή ομάδα. Αγαπώ να παίζω για την Κύπρο. Είμαστε ενθουσιασμένες και έτοιμες να παίξουμε. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό και εύχομαι όλα να πάνε καλά».
 
Οι 23 ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων (πλην ενός που θα είναι των τριών) και στη συνέχεια οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα οδηγηθούν σε πλέι-οφ. Δύο από τις έξι θα περάσουν απ’ ευθείας στον ημιτελικό, και οι άλλες τέσσερις θα δώσουν νοκ-άουτ αγώνα. Οι τέσσερις ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά και πάλι μέσω νοκ-άουτ αγώνα θα δικεδκικήσουν την τελευταία μέρα των αγώνων (19 Ιουνίου) τα δύο εισιτήρια ανόδου. Το Μαυροβούνιο, η Βόρειος Μακεδονία, και η γηπεδούχος Λιθουανία παρουσιάζονται ως οι πλέον δυνατές ομάδες με βάση τις αντισφαιρίστριες που έχουν δηλώσει.