28/10/2019 - Nicosia Field Club TEU14 - Εντυπωσίασαν οι νεαροί Κύπριοι

Nicosia Field Club TEU14 - Εντυπωσίασαν οι νεαροί Κύπριοι
Τίτλοι για Κλ.Ιωάννου (GS), Ανδρέα Τίμινη (BD), φιναλίστ ο Στ.Παπαμιχαήλ (BS)
 
Με μεγάλες επιτυχίες κυπρίων αντισφαιριστών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, το διεθνές πρωτάθλημα της Tennis Europe U14 που διοργάνωσε το Field Club στη Λευκωσία. Η Κλειώ Μαρία Ιωάννου κατέκτησε τον τίτλο στο Μονό Κοριτσιών, ο Ανδρέας Τίμινη στο Διπλό Αγοριών, ενώ ο Στυλιανός Παπαμιχαήλ ήταν φιναλίστ στον τελικό του Μονού Αγοριών 
 
Στα κορίτσια η Κλειώ Μαρία Ιωάννου (Νο1), επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί αφού νίκησε στον τελικό την Ναΐρα Γκεβορκιάν (Νο2) από τη Ρωσία που βρίσκεται στην 89η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης με 2-0 (6-4, 6-0). Η Ιωάννου κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ στους πέντε νικηφόρους αγώνες που έδωσε. Η 14χρονη αντισφαιρίστρια του Ο.Α.Αμμοχώστου κλείνει τον κύκλο της παρουσίας της στην ηλικιακή κατηγορία των U14 έχοντας κατακτήσει 20 τίτλους την τελευταία διετία, και μέσα στις πρώτες 50 αντισφαιρίστριες της Ευρωπαϊκής κατάταξης.
 
Στα αγόρια ο Στυλιανός Παπαμιχαήλ (Νο4), έχοντας δώσει τρεις αγώνες την Παρασκευή (ένα Μονό και δύο Διπλά) παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένος στον τελικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ματέι Γκαβρέα (Νο5) και έχασε την ευκαιρίαγια έναν πανευρωπαϊκό τίτλο μέσα στα γήπεδα του Ομίλου Field Club του οποίου είναι αθλητής. Ο Ρουμάνος αντισφαιριστής νίκησε με 2-0 (6-2, 6-3), παίζοντας καλύτερα στο ξεκίνημα του πρώτου σετ, όπως επίσης και στο κλείσιμο του δευτέρου σετ.
 
Στο Διπλό ο νεαρός Ανδρέας Τίμινη «ντουμπλάρισε» τις επιτυχίες του O.A.Αμμοχώστου, έχοντας ως παρτενέρ τον Λοράντ Γκίορι από την Ουγγαρία. Νίκησαν στον τελικό τον Γάλλο Μπαστιάν Ντανισέρ και τον Δανό Αλεξάντερ Νόρνταλ Κλαουσεν με 2-0 (6-3, 6-4). 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελικών έχουν ως ακολούθως
BS14 : Ματέι Γκαβρέα (Rom) Vs Στυλιανός Παπαμιχαήλ (Cyp) 2-0 (6-2, 6-3)
GS14 : Κλειώ Μαρία Ιωάννου (Cyp) Vs Νάιρα Γκεβορκιάν (Rus) 2-0 (6-4, 6-0)
BD14 : Λοράντ Γκιόρι (Hun) / Ανδρέας Τίμινη (Cyp) Vs Μπαστιάν Ντανισέρ (Fra) / Αλεξάντερ Νόρνταλ Κλαουσεν (Den) 2-0 (6-3, 6-4)
GD14: Νάιρα Γκεβορκιάν (Rus) / Ίβα Ιβάνοβα (Bul) Vs Σεραφίμα Μπομπροβνίκοβα (Ukr) / Έρικα Κρουκ (Blr) 2-1 (3-6, 6-1, 10-6)
 
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 113 αντισφαιριστές/τριες από 27 χώρες.