18/07/2019 - Συνεχίζει αλάνθαστη η Εθνική – Τρίτη νίκη με 3-0 επί της Αλβανίας

Ένα ακόμη βήμα, έκανε η Εθνική ομάδα Davis Cup, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α΄όμιλο, στους αγώνες του Group IV της Ευρωπαϊκής Ζώνης που διεξάγονται στο Σαν Μαρίνο. Νίκησε με το καθαρό 3-0 την ομάδα της Αλβανίας, και όλα πλέον θα κριθούν σε ότι αφορά τον πρώτο στόχο της πρωτιάς στον Όμιλο, στον αγώνα της Παρασκευής με αντίπαλο το Λίχτενσταϊν. Η κυπριακή ομάδα αποτελούμενη από τους Πέτρο Χρυσοχό, Μενέλαο Ευσταθίου που μέχρι στιγμής αγωνίζονται στα Μονά, και τους Σέργη Κυρατζή και Ελευθέριο Νέο που φέρνουν τις νίκες στο Διπλό, χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να κατακτήσει την πρώτη θέση.
 
«Θέλουμε τη νίκη και μπορούμε να την πάρουμε για να παίξουμε την άνοδο το Σάββατο με αντίπαλο την Ιρλανδία ή την Μάλτα. Έχουμε την καλύτερη ομάδα στον όμιλο, και είμαι αρκετά αισιόδοξος με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις» δήλωσε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Αλβανία. 
 
Τα άλλο αποτέλεσμα του πρώτου ομίλου δεν βοήθησε την Εθνική μας, αφού αν η Αρμενία κέρδιζε την αδιάφορη Ισλανδία, τότε θα αρκούσαν μόλις δύο σετ για την Κύπρο στους τρεις αγώνες με το Λίχτενσταϊν για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Οι Αρμένιοι έφτασαν μέχρι και σε Διπλό μάτς-πόιντ στον τρίτο αγώνα απέναντι στους Ισλανδούς, αλλά έχασαν τελικά με 2-1. Έτσι η τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή δεν είναι πια δυνατή και η Κύπρος θέλει μόνο νίκη στον αγώνα με το Λίχτενσταϊν. 
 
Αναλυτικά το αποτέλεσμα με την Αλβανία είναι :
Κύπρος-Αλβανία 3-0
Μέλιος Ευσταθίου Vs Μάρτιν Μουεντίνι 2-0 (6-0, 6-1), 52΄
Πέτρος Χρυσοχός Vs Ραχάν Ντούσι 2-0 (6-1, 6-0), 45΄
Σέργης Κυρατζής / Ελευθέριος Νέος Vs Ραχάν Ντούσι / Μάρτιν Μουεντίνι 2-0 (6-2, 6-1), 46΄
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
18 Ιουλίου 2019