23/05/2022 - Σε εξέλιξη στο Sporting το Limassol J5 ITF U18

Limassol J5 ITF U18
Σε εξέλιξη στο Sporting το διεθνές πρωτάθλημα με τη συμμετοχή αντισφαιριστών από 27 χώρες με αρκετές κυπριακές παρουσίες
 
Με τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων, ξεκίνησε το περασμένο διήμερο 21-22 Μαΐου το διεθνές πρωτάθλημα  Limassol J5 ITF U18, που διοργανώνει το Sporting Club στη Λεμεσό. Για το πρωτάθλημα επέδειξαν ενδιαφέρον αντισφαιριστές/τριες από 27 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
 
Στα προκριματικά, την καλύτερη εμφάνιση από κυπριακής πλευράς πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Μεγάλεμος που σημείωσε δύο νίκες και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση του στο κυρίως ταμπλό. Μία νίκη σημείωσαν επίσης οι Ντέιβιντ Γιαλανουζιάν, και Παύλος Τρύφων. Συμμετείχαν επίσης στον πρώτο προκριματικό γύρο οι Αλέκος Τίμινη, Μάριος Πραστίτης, Νοά Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Νικήτας Χωραττάς, Νικολάι Ζαλέφσκι, Άνταμ Ελ Ομάρ και η Αντωνία Αχιλλέως στα κορίτσια. 
 
Από τη Δευτέρα, ξεκίνησαν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό (32), εκεί όπου υπάρχουν αρκετές κυπριακές παρουσίες με αυξημένες πιθανότητες καλής παρουσίας. 
 
Στα κορίτσια η Κλειώ Μαρία Ιωάννου είναι το Νο1 στο ταμπλό, και στοχεύει στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου. Συμμετέχουν επίσης οι Βικτώρια Σαββίδη, Δάφνη Κουτσόφτα, Άννα Ασαντουλλίνα, Άννα Δεμιρτζή, Ειρηάννα Δημητρίου, Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, Εβελίνα Αναστάση και Νίνα Ανδρονίκου.
 
Στα Αγόρια πιο ψηλά στο ταμπλό είναι ο Κωνσταντίνος Τζιακούρης (Νο2), ενώ θα συμμετάσχουν επίσης με στόχο να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά οι Χρίστος Τίμινη, Ηρακλής Καλάνοφ (GRE), Ανδρέας Τίμινη, Ανδρέας Φιλίππου, Γρηγόρης Σαμαρτσίδης (GRE), Σάββας Παπαδόπουλος, Νικήτα Σκλεαρένκο, Χρίστος Ζωνιάς, και Γιώργος Πρωτοπαπάς. 
 
Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα συμμετέχουν και τα τρία αδέλφια Τίμινη (Αλέκος, Ανδρέας και Χρίστος), ενώ δίνουν το παρών αθλητές από χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αργεντινή, και η Ακτή Ελεφαντοστού, αφού η Κύπρος λόγω καιρικών συνθηκών αποτελεί ιδανική επιλογή.
 
Οι τελικοί των Διπλών θα διεξαχθούν την Παρασκευή, ενώ οι τελικοί των Μονών θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου το πρωί.
 
 
Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
23 Μαΐου 2022