07/08/2020 - Φινάλε με 17 τελικούς στο Παγκύπριο της Premier (Ioannides) Grade 1

Με 17 τελικούς που θα διεξαχθούν το Σάββατο 8 Αυγούστου, ολοκληρώνεται το Παγκύπριο πρωτάθλημα Premier Tennis Club (Ioannides). To πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου, περιλαμβάνει συναντήσεις σε ισάρριθμες κατηγορίες σε Μονά και Διπλά, των κατηγοριών U12, U14, U16, U18, και Ανδρών με τη συμμετοχή 145 αντισφαιριστών (189 Entries). Οι τελικοί θα διεξαχθούν τόσο το πρωί του Σάββάτου όσο και το απόγευμα, στις χωμάτινες επιφάνειες της Premier Tennis Club (Ioannides) στη Λεμεσό.
 
Στην κατηγορία Ανδρών οι ημιτελικοί της Παρασκευής περιλαμβάνουν τις αναμετρήσεις ανάμεσα τους Μενέλαο Ευσταθίου Vs Ελευθέριο Νέο και Δημήτριο ΑζοΐδηVs Πόλυς Κουρσάρος, απ’ όπου θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Ο τελικός των Ανδρών είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 17.15 το απόγευμα του Σαββάτου. 
 
Στις υπόλοιπες κατηγορίες σε ότι αφορά τα Μονά οι τελικοί διαμορφώνονται ως εξής : 
Στην κατηγορία BS12 θα αναμετρηθούν οι Αλέκος Τίμινης Vs Νικόλας Λοττίδης, και GS12 οι Ισαμπέλλα Ρέλτον Vs Έμμα Μαρίνι.
Στην κατηγορία BS14 Λεονάρτνο Βροντής Vs Ντέιβιντ Γιαλανουζιάν και GS14 Έβα Πάνοβα Vs Νίνα Ανδρονίκου.
Στην κατηγορία BS16 το ζευγάρι του τελικού θα προκύψει μέσα από τις αναμετρήσεις της Παρασκευής Χρίστος Ραφαήλ Τίμινης Vs Ηρακλής Καλάνοφ και Μάμας Νικόλαος Ζένιου Vs Γιώργος Πρωτοπαπάς. Αντίστοιχα στην κατηγορία κοριτσιών GS16 το ζευγάρι θα προκύψει μέσα από τις αναμετρήσεις Εβελίνα Αναστάση Vs Αντωνία Αχιλλέως και Άννα Ασαντουλίνα Vs Κωνσταντίνα Τεμπριώτη.
Στην κατηγορία BS18 το ζευγάρι του τελικού θα διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα των αγώνων Πέτρος Πιέρος Vs Ανδρέας Τίμινης και Αντρέι Κουτσέου Vs Χριστόφορος Δημοσθένους. Στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών GS18 ο τελικός θα βγει μέσα από τις αναμετρήσεις Βικτώρια Σαββίδου Vs Μαρίνα Μπαμπαλιούτα  και Άννα Δεμιρτζή Vs Εμιλία Μαργκολίνα.
 
Αυστηρή και πειθαρχημένη τήρηση των μέτρων για Covid-19
Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος που βρίσκεται στο καλεντάρι της ΟΑΚ, τηρήθηκαν για άλλη μια φορά τα επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν στον Covid-19 όπως εισηγείται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) για το άθλημα του Τένις, και τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες της κυπριακής κυβέρνησης για τον αθλητισμό και τις δημόσιες συναθροίσεις. 
Στους χώρους της Ακαδημίας Ιωαννίδη, γινόταν θερμομέτρηση σε όλους τους εισερχόμενους των οποίων τα στοιχεία καταγράφονταν, οι αθλητές συνοδεύονταν μόνο από ένα γονέα ή συνοδό, έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ σε ότι αφορά τους αγωνιστικούς χώρους οι αθλητές κάθονταν σε διαφορετικούς χώρους στις γωνίες των γηπέδων. Οι αντισφαιριστές αποχωρούσαν υποχρεωτικά από τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων τους. Σημειώνεται ότι το Σάββατο, ημέρα διεξαγωγής των 17 τελικών, δεν θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης, αλλά οι αντισφαιριστές θα παραλαμβάνουν τα έπαθλα τους αμέσως μετά το τέλος του κάθε τελικού.
 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ
7 Αυγούστου 2020