18/06/2019 - Σε εξέλιξη το παγκύπριο της Masters Academy

HELLENIC BANK MASTERS TENNIS ACADEMY OPEN GRADE 1 
Σε εξέλιξη το παγκύπριο της Masters Academy
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή 14 Ιουνίου το Παγκύπριο πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy» που διοργανώνει η ομώνυμη Ακαδημία στις εγκαταστάσεις της στο Στρόβολο. Το πρωτάθλημα είναι κατηγορίας Grade 1 και σε αυτό διεξάγονται συναντήσεις σε 16 ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών σε Μονά και Διπλά, με τη συμμετοχή 158 συνολικά αντισφαιριστών (190 entries).
 
Το τριήμερο συμπεριλαμβανομένης και της αργίας της Δευτέρας, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν πρωί και απόγευμα, με εξαίρεση την Κυριακή το απόγευμα όπου οι αγώνες αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή Στροβόλου. Από την Τρίτη, οι αγώνες διεξάγονται απόγευμα και βράδυ, ενώ οι τελικοί των κατηγοριών είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή 23 Ιουνίου. 
 
Στην κατηγορία Ανδρών, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι παρουσίες των, Τόμας Μποντ (Νο1), Αλέκου Στυλιανού (Νο2), Σέργιου Κύζα, Ελευθέριου Νέου και Νίκολας Κάμπελ. ενώ στις Γυναίκες, η αμφίρροπη μάχη θα δοθεί από τις Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, Ελένη Μακρίδη και Μαρία Κωνσταντίνου, με την Αιμιλία Μαργκολίνα να συμπληρώνει το καρέ. 
 
Στα 18άρια διεξάγεται μόνο η κατηγορία κοριτσιών εκεί όπου η Κλειώ Μαρία Ιωάννου είναι το μεγάλο φαβορί, ενώ θέση στον τελικό διεκδικούν επίσης η Δήμητρα Ασβεστα και η Αναστασία Γεωργιάδη οι οποίες θα συναντηθούν στον ένα ημιτελικό. 
 
Στην κατηγορία των 16άρηδων, οι Ειρηναίος Ιωάννου και Κωνσταντίνος Τζιακούρης είναι τα πρώτα ονόματα στο ταμπλό, και στα κορίτσια η Μερίλ Σονακίν, έχει απέναντι της μεταξύ άλλων την Αθηνά Κωμοδρόμου, την Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, την Θέκλια Χριστοδούλου και την Μαρία Τιβάνοβα σε μια πολύ ανοικτή κατηγορία.
 
Στις μικρότερες κατηγορίες των U14 και U12 οι αγώνες όπως πάντα είναι εξαιρετικά αμφίρροποι, και οι συμμετοχές είναι αυξημένες σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες. Ενδεικτικές οι 19 συμμετοχές στην κατηγορία κοριτσιών U14 και οι 37 (!!!) στην κατηγορία αγοριών U12, μια κατηγορία όπου όπως κάθε χρόνο κάνουν το «ντεμπούτο» τους αρκετά νέα πρόσωπα.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
18 Ιουνίου 2019