02/09/2018 - Ο Στέφανος Σάββα κατέκτησε το Herodotou Tennis Academy ITF U18

Ο Στέφανος Σάββα κατέκτησε το Herodotou Tennis Academy ITF U18
Νίκησε στον τελικό τον Ματία Μάτιτς – Τίτλο στο Διπλό ο Ανδρέας Τζιακούρης
 
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, το διεθνές πρωτάθλημα της ITF U18 «Herodotou Tennis Academy ITF U18 / Grade 4 που διοργάνωσε η ομώνυμη Ακαδημία Τένις στις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα. Η τελευταία μέρα περιλάμβανε τους τέσσερις τελικούς Αγοριών και Κοριστιών στα Μονά και στα Διπλά. 
 
Ο τελικός των αγοριών συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού σε αυτόν έλαβαν μέρος οι Στέφανος Σάββα (Νο6) και Ματία Μάτιτς (Νο8). Νικητής στον κυπριακό «εμφύλιο» αναδείχτηκε ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση ο Στέφανος Σάββα που επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-4). 
 
Κυπριακό ενδιαφέρον είχε και ο τελικός στο Διπλό Αγοριών όπου καταγράφηκε ακόμη μια κυπριακή επιτυχία. Ο Ανδρέας Τζιακούρης με παρτενέρ τον Τζέικομπ Κάτουτς από την Σλοβακία νίκησαν τους Γερμανούς Ρέμπεργκ και Στόεγκερ με 2-0 (6-7[4], 3-6).
 
Στα κορίτσια ο τελικός ανάμεσα στην Άννα Αρκαδιανού (Νο1) από την Ελλάδα, και την Εκατερίνα Νικηφόροβα (Νο2) από τη Ρωσία χρειάστηκε τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί (!!!). Νικήτρια τελικά η Αρκαδιανού με 2-1 (3-6, 6-4, 6-3). Η Νικηφόροβα δεν έμεινε τελικά χωρίς τίτλο, αφού ύστερα από το απαραίτητο διάλειμμα που προβλέπουν οι κανονισμοί, αγωνίστηκε στο Διπλό, όπου με παρτενέρ την Σαφρόνοβα επίσης από τη Ρωσία, νίκησαν τις Βρετανίδες Κόνγουεϊ/Ντουντνέϊ με 2-0 (6-4, 6-4).
 
Το πρωτάθλημα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αντισφαιριστών, αγοριών και κοριτσιών από 23 χώρες, που έλαβαν μέρος αρχικά στους προκριματικούς και στη συνέχεια στα ταμπλό των «32» των αγόρια και κοριτσιών σε Μονά και Διπλά. Παρόντες στον τελικό ήταν ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος Φίλιος Χριστοδούλου, και Μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ, που έκαναν τις απονομές στος νικητές.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
2 Σεπτεμβρίου 2018