31/05/2018 - Sporting Club Junior Tournament 2018 ITF U18 – (Grade 5)

Sporting Club Junior Tournament 2018 ITF U18 – (Grade 5)
32 χώρες, 121 συμμετοχές - 21 κυπριακές συμμετοχές
 
Διεξαγεται την τρέχουσα εβδομάδα στη Λεμεσό, το διεθνές πρωτάθλημα ITF U18 που διοργανώνει το Sporting Club. Το πρωτάθλημα είναι κατηγορίας Grade 5 και σε αυτό λαμβάνουν μέρος 121 αντισφαιριστές/τριες από 32 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και 21 κύπριοι, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις και επίπεδο, απέναντι σε ξένους αντισφαιριστές της ηλικίας τους, και παράλληλα να προσθέσουν βαθμούς στην προσωπική τους βαθμολογία, στην παγκόσμια κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ITF.
 
Η μέχρι στιγμής παρουσία των Κυπρίων αντισφαιριστών υπήρξε ικανοποιητική. Η Ελένη Λουκά στην κατηγορία κοριτσιών έφτασε μέχρι τον προημιτελικό, σημειώνοντας δύο νίκες, πριν αποκλειστεί από την Έμα Μπολεμπρούτσοβα (Svk). Μεγαλύτερη ήτνα η επιτυχία που σημείωσε ο Δημήτρης Αζοΐδης που αγωνίζεται υπό ελληνική σημαία, στην κατηγορία Αγοριών όπου ήδη προκρίθηκε στον ημιτελικό. 
 
Στα Διπλά, τα δίδυμο των Χρίστου Αβραάμ/Ματία Μάτιτς εξασφάλισε θέση στον ημιτελικό, κάτι που διεκδικούν επίσης οι Σέργιος Κύζας/Παναγιώτης Νεάρχου, και Δημήτρης Αζοΐδη/Στέφανος Σάββα. Στον προημιτελικό είναι επίσης η Ελένη Λουκά με παρτενέρ την Ζντένα Σαφάροβα (Cze), όπως  και η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου με παρτενέρ την Νικόλ Μικούλαν (Aut) στην κατηγορία κοριτσιών. 
 
Οι τελικοί του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν το Σάββατο το πρωί στις χωμάτινες επιφάνειες του Sporting Club με την ευχή να βρεθούν σε αυτούς όσο το δυνατόν περισσότεροι Κύπριοι αντισφαιριστές. Τα Μονά σε Αγόρια και Κορίτσια θα ξεκινήσουν στις 09.00 το πρωί και αναλόγως της εξέλιξης και των συμμετοχών που θα υπάρχουν στους τελικούς, θα ακολουθήσουν οι δύο τελικοί των Διπλών.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
31 Μαΐου 2018