30/05/2018 - Π.Χρυσοχός : Πρωταθλητής NCAA με Wake Forest - Δεκτός στον Λευκό Οίκο

Πρωταθλητής NCAA με το Wake Forest o Πέτρος Χρυσοχός
Ο Ντόναλτ Τραμπ άνοιξε τις πόρτες του Λευκού Οίκου
 
Την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του σημείωσε ο Πέτρος Χρυσοχός, οδηγώντας το Πανεπιστήμιο του Wake Forest στην κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης των Η.Π.Α. Πρόκειται για το πρωτάθλημα της NCAA (National Collegiate Athletic Association) στο οποίο υπάγονται τα κολλεγιακά πρωταθλήματα των Η.Π.Α. σε όλα τα αθλήματα. Η επιτυχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Πανεπιστημίου να προσκληθεί στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, ως είθισται για όλες τις ομάδες των πιο σημαντικών αθλημάτων στις Η.Π.Α. που κατακτούν το Εθνικό πρωτάθλημα της χώρας. Κάτι ανάλογο γίνεται και με τους νικητές της καλαθόσφαιρας, μπειζμπολ, ποδόσφαίρου, έτσι και τώρα με την Αντισφαίριση, όπου απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Πέτρος Χρυσοχός. Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (ώρα Κύπρου).
 
Ο Χρυσοχός σημείωσε την νίκη στο Μονό του τελικού των Πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο το πανεπιστήμιο του στην κατάκτηση του τίτλου με 4-2 επί του Πανεπιστημίου του Οχάιο. Είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του Wake Forest στην Αντισφαίριση, ενώ από την περασμένη Δευτέρα, ο κύπριος αντισφαιριστής είναι το πρόσωπο του αμερικανικού εγχώριου πρωταθλήματος.
 
Ο Χρυσοχός τελείωσε φέτος το τρίτο έτος των σπουδών του στον κλάδο «communication», και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο αγωνιστικό κομμάτι της Αντισφαίρισης, πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του σε ένα χρόνο. Ωστόσο σε ότι αφορά την πρόσφατη επιτυχία του, έχουν ανοίξει γι’ αυτόν οι πόρτες για την απ’ ευθείας συμμετοχή σε πρωταθλήματα της ATP. Κάτι τέτοιο αναμένεται να κάνει τον προσεχή Αύγουστο με τη συμμετοχή του στο Winston Salem.
 
Οι προκριματικοί του πρωταθλήματος διεξήχθηκαν από 18-22 Μαΐου, και οι κορυφαίοι 64 αντισφαιριστές και οι 32 καλύτερες ομάδες στο Διπλό προκρίθηκαν για τους τελικούς που έγιναν στο Wake Forest. Ο Χρυσοχός ήταν Νο4 στο ταμπλό, το ψηλότερο από όσους αντισφαιριστές χρησιμοποίησε το Wake Forest, ωστόσο με τη νίκη που σημείωσε επί του Νο1 της κατάταξης, του Martin Redlicki (UCLA) με 2-1 (6-1, 4-6, 6-4) στον ημιτελικό, καθώς και του συμπαίκτη του Borna Gojo (Wake Forest) με 2-0 (6-3, 6-3) στον τελικό, από αύριο αναμένεται στην αναθεωρημένη κατάταξη να βρεθεί στο Νο1 της κατάταξης όλων των αντισφαιριστών που αγωνίζονται στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των Η.Π.Α.
 
Μαζί με τον Πέτρο Χρυσοχό, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, φοιτά εδώ και ένα χρόνο και η αντισφαιρίστρια Ελίζα Ομήρου, και μαζί τιμούν με την παρουσία και τις επιτυχίες τους, ολόκληρη την κυπριακή αντισφαίριση.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
30 Μαϊου 2018