10/07/2018 - Οι Εθνικές Ομάδες Beach Tennis σε Πανευρωπαϊκό & Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι Εθνικές Ομάδες Beach Tennis στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 
Σε δύο πολύ μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, θα δώσουν το παρών στο αμέσως προσεχές διάστημα οι Εθνικές ομάδες Beach Tennis. Πρόκειται για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Λετονία και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Μόσχα, διοργανώσεις που είναι υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις αντίστοιχα.
 
Η Εθνική ομάδα Beach Tennis αναχωρεί στις 11 Ιουλίου για την Ρήγα της Λετονίας για να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τένις. Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 122 αθλητές απο 21 χώρες της Ευρώπης. Την κυπριακή ομάδα απαρτίζουν οι Ντιν Γεωργίου, Χρίστος Βονιάτης, Αντρέας Θαλασσινός και Μάριος Βυρίδης.
 
Στις 6 Αυγούστου αρχίζει στη Μόσχα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χωρών Beach Tennis στο οποίο θα συμμετάσχουν 27 χώρες απο όλο τον κόσμο και το διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις. Την Κύπρο θα αντιπροσωπεύσουν  οι Ντίν Γεωργίου, Χρίστος Βονιάτης, Μαριάννα Τσακκιστού και Αντρια Τσαγγαρίδου με συνοδό τον Στέφανο Χαραλάμπους.
 
Το άθλημα του Beach Tennis υπάγεται στην Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου και εδώ και 10 χρόνια παίζεται στις παραλίες της Κύπρου με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν τρία σωματεία (Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας), τα οποία διοργανώνουν κάθε χρόνο 6-8 Διεθνή Πρωταθλήματα. Φέτος έχει κάνει και τα πρώτα βήματα το Παραλίμνι, στο οποίο διοργανώθηκε το 1ο Παγκύπριο πρωτάθλημα με μεγάλη επιτυχία. Επιπρόσθετα σημνατικές επιτυχίες έχουν ήδη καταγραφεί από τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.
 
Στους στόχους που έχουν τεθεί για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα, το οποίο ευνοούν οι καιρικές συνθήκες και οι παραλίες που διαθέτει η χώρα μας, περιλαμβάνονται η εξάπλωση του αθλήματος σε όλες τις παραλίες της Κύπρου, η αναβάθμιση αριθμιτικά και ποιοτικά των διοργανώσεων Παγκύπριων και Διεθνών Πρωταθλημάτων και η δημιουργία Ακαδημιών. 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
10 Ιουλίου 2018