14/11/2017 - Famagusta Tennis Cup TEU14 : Νέος διεθνής τίτλος για Φώτο Φωτιάδη

Famagusta Tennis Cup TEU14 
Νέος διεθνής τίτλος για Φώτο Φωτιάδη – Κυπριακή νίκη και στο Διπλό
 
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Famagusta Tennis Cup TEU14, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου, και τελούσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Tennis Europe). Το πρωτάθλημα ήταν κατηγορίας Grade 3.
 
Στην κατηγορία Αγοριών ο Φώτος Φωτιάδης εντυπωσίασε για ακόμη μία διοργάνωση κατακτώντας τον τίτλο στο Μονό Αγοριών. Επικράτησε στον τελικό του Αρτούρ Κουκσιάν από την Ρωσία, με 2-0 (6-1, 6-2). Ο Κύπριος αντισφαιριστής κατέκτησε τον τίτλο σημειώνοντας πέντε καθαρές νίκες χωρίς να χάσει κάποιο σετ. Με τις τελευταίες του επιτυχίες ο Φώτος Φωτιάδης ανέβηκε στην 42η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης στην κατηγορία U14 έχοντας 370 βαθμούς. Καλύτερος Κύπριος στην κατηγορία αυτή ο Κωνσταντίνος Κοσιής (28ος, 400 βαθμοί). Πρόκειται για δύο αντισφαιριστές που έχουν όλες τις προοπτικές για να φτάσουν ψηλά στον διεθνή χώρο.
 
Σημαντική ήταν και η επιτυχία των Ξενοφώντα Νεοφύτου και Παύλου Παρσών που κατέκτησαν τον τίτλο στον τελικό του Διπλού σημειώνοντας τρεις διαδοχικές νίκες επί αντιπάλων από την Ρωσία, την Γερμανία και την Αυστρία. O τελικός δεν διεξήχθη ύστερα από το walkover των Ούγγρων Ντέλλι και Παλ.
 
Οι κατηγορίες κοριτσιών εξελίχθηκαν σε Ρωσική υπόθεση. Νικήτρια στο Μονό η Ξένια Ζαΐτσεβα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο και στο Διπλό με παρτενέρ την Γιαροσλάβα Μπαρτάσεβιτς. 
 
Χορηγοί του πρωταθλήματος ήταν οι Deloitte, Lordos & Kassinos Ltd, και Bank of Cyprus. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 106 αντισφαιριστές (59 Αγόρια, 47 Κορίτσια) από 21 χώρες.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
14 Νοεμβρίου 2017