04/11/2017 - Eleon Tennis Club TE-U16 : Δύο τίτλοι για την Κύπρο στους τελικούς

Με την κατάκτηση από Κύπριους αντισφαιριστές των τίτλων τόσο στο Μονό Αγοριών όσο και στο Διπλό Αγοριών, ολοκληρώθηκε το Σαββατο 3 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Eleon Tennis Club TE-U16 Grade 3. Αποτελέσματα που τιμούν την κυπριακή αντισφαίριση και δικαιώνουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και των ομίλων που διοργανώνουν τα διεθνή πρωταθλήματα στην Κύπρο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κύπριους αντισφαιριστές να συναγωνιστούν σε ψηλό επίπεδο, με νέους αθλητές από χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες.
 
Στον τελικό του Μονού Αγοριών με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, ο Ματία Μάτιτς (Νο5), νίκησε ύστερα από αγώνα δύο ωρών τον Ντράγκος Ποπεάνγκα (Νο2) από τη Ρουμανία με 2-0 (7-6[6], 6-4). Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα και του τελικού αποτελέσματος, υπήρξε το τάι μπρέικ του πρώτου σετ, στο οποίο ο Μάτιτς νίκησε με 8-6, κερδίζοντας αγωνιστικό και ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του. Στο δεύτερο σετ προστάτεψε με επιτυχία μέχρι το τέλος το μπρέικ που σημείωσε στα μέσα του σετ, κερδίζοντας με 6-4. 
 
Τον τελικό του Μονού Αγορίων παρακολούθησε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος απένειμε τα έπαθλα στους νικητές.
 
Είχαν προηγηθεί οι άλλοι τρεις πρωινοί τελικοί του Σαββάτου στους οποίους καταγράφηκε ακόμη μια μεγάλη κυπριακή επιτυχία. Οι Σέργιος Κύζας και Στέφανος Σάββα κατέκτησαν τον τίτλο στο Διπλό Αγοριών ύστερα από την επικράτηση τους στον τελικό των Ντράγκος Ποπεάνγκα (Rom) /Σιμόνε Σορμπίνο(Ita) με 2-0 (6-3, 6-2).
 
Στο Μονό Κοριτσιών η Ελένη Φασούλα από την Ελλάδα, η οποία δεν ήταν αξιολογημένη στις πρώτες οκτώ του ταμπλό αφού απέκλεισε στην πορεία της προς τον τελικό τις Νο1 και Νο3 του ταμπλό, κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας στον τελικό την Ναντέζντα Καλτουρίνα (Νο2) από την Ρωσία με 2-0 (6-0, 6-2). 
 
Η ρωσίδα αντισφαιρίστρια αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα με την κατάκτηση του τίτλου στο Διπλό των Κοριτσιών έχοντας ως παρτενέρ την συμπατριώτισσα της Κριστίνα Κουτράβστεβα. Στον τελικό νίκησαν τις Ινές Φάλτινγκερ (Aut)/Τατιάνα Πούσκινα (Rus) με 2-0 (6-3, 6-3).
 
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 109 αντισφαιριστές από δεκατρείς διαφορετικές χώρες.