10/09/2019 - Τελικοί στο Aphrodite Cup

Τελικοί στο Aphrodite Cup
Στέφανος Σάββα και Σέργιος Κύζας διεκδικούν τον τίτλο στο Μονό (Σάββατο 09.00π.μ.)  
 
Πέφτει η αυλαία στο διεθνές πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη» που διοργανώνει από 1-7 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου με τη διεξαγωγή το πρωί του Σαββάτου των τεσσάρων τελικών στις κατηγορίες Αγοριών/Κοριτσιών σε Μονά και Διπλά. Οι τελικοί παρουσιάζουν έντονο κυπριακό ενδιαφέρον αφού στον τελικό των Αγοριών θα αναμετρηθούν ο Στέφανος Σάββα με τον Σέργιο Κύζα, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο του  Field Club στη Λευκωσία και θα αρχίσει στις 09.00 π.μ. Την ίδια ώρα θα αρχίσει και ο τελικός του Μονού Κοριτσιών στον οποίο θα αναμετρηθούν η Μπιάνκα Μπεχούλοβα από τη Σλοβακία με την Ντενισλάβα Γκλούσκοβα από τη Βουλγαρία.
 
Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν και οι τελικοί των Διπλών όπου και εκεί θα υπάρξει κυπριακή συμμετοχή. Συγκεκριμένα ο Ματία Μάτιτς με παρτενέρ τον Ντούσαν Σρόβακ από την Αυστραλία θα αντιμετωπίσουν τους Μίκαελ Μινασιάν (Swe) / Εμίλ Όκκενς Γένσεν (Den). Στα κορίτσια στον τελικό θα αγωνιστούν οι Ντενισλάβα Γκλούσκοβα (Bul) / Ξένια Λίπιεκ (Pol) απέναντι στις Μπιάνκα Μπεχούλοβα (Slk) / Άντα Πιεστρζίνσκα ((Pol).
 
Το πρωτάθλημα της ITF U18 – World Tennis Tour είναι κατηγορίας Grade 4 και διοργανώνεται με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Τράπεζα Κύπρου, ΟΠΑΠ Κύπρου, Petrolina και μπάλες Wilson. Των τεσσάρων τελικών θα ακολουθήσουν η τελετή απονομής επάθλων και δεξίωση. 
 
Το Κύπελλο Αφροδίτη είναι το τρίτο, από μια σειρά διεθνών πρωταθλημάτων που διοργανώθηκαν στην Κύπρο αυτό το διάστημα. Προηγήθηκαν το «Ioannides Academy Junior Tournament 2019» ITF-18/G5 (πρωτάθλημα που διοργάνωσε το Σωματείο Premier Club στη Λεμεσό), και το Herodotou Tennis Academy ITF-18/G4 (διοργανωτής η Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα). Και τα δύο παραπάνω πρωταθλήματα κατέκτησε ο Στέφανος Σάββα που στοχεύει στον τελικό του Σαββάτου στο «τρεμπλ», εξέλιξη την οποία θα επιδιώξει φυσικά να αποτρέψει ο Σέργιος Κύζας.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
6 Σεπτεμβρίου 2019