22/08/2019 - Σε εξέλιξη το Ioannides Academy Junior Tournament 2019

Σε εξέλιξη το Ioannides Academy Junior Tournament 2019 
Τρία πρωταθλήματα της ITF/U18 φιλοξενεί η Κύπρος
 
Σε πλήρη αγωνιστική εξέλιξη βρίσκεται το διεθνές πρωτάθλημα της ITF U18 «Ioannides Academy Junior Tournament 2019» / Grade 5 που διοργανώνει το Σωματείο Premier Club στις εγκαταστάσεις Ιωαννίδη στη Λεμεσό. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκυρίακο με τη διεξαγωγή των προκριματικών μέσω των οποίων καταρτίστηκαν τα κυρίως ταμπλό των «32» σε Αγόρια και Κορίτσια και τα αντίστοιχα των «16» στα Διπλά. 
 
Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν αντισφαιριστές/τριες από 21 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Οι κύπριοι αντισφαιριστές έχουν ήδη πετύχει σημαντικές νίκες και προκρίσεις τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. 
 
Σε ότι αφορά τα αγόρια στους «8» βρίσκονται οι Στέφανος Σάββα (Νο1), Φώτος Φωτιάδης και Σέργιος Κύζας, ενώ στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν επίσης οι Ειρηναίος Ιωάννου, Παύλος Παρσών, Στυλιανός Χριστοδούλου, Πόλυς Κουρσάρος, Ντάριους Εφτεχάρ και Λάμπρος Παντζαρής. Αντίστοιχες επιτυχίες στα Διπλά και πρόκριση στους προημιτελικούς σημείωσαν οι Στ.Χριστοδούλου/Σ.Κύζας, Φ.Φωτιάδης/Π.Παρσών, Λ.Παντζιαρής/Π.Πιέρος και ο Π.Κουρσάρος με παρτενέρ τον Μίχαηλ Ρίμσκι από τη Ρωσία.
 
Στα Κορίτσια η Κλειώ Μαρία Ιωάννου η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου και η Μαρία Κωνσταντίνου συνεχίζουν την προσπάθεια τους στα προημιτελικά. Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν επίσης η Δάφνη Κουτσόφτα, η Αθηνά Κωμοδρόμου, η Χριστιάνα Σεβαστού, η Αναστασία Γεωργιάδη, η Εβελίνα Αναστάση και η Ειρηάννα Δημητρίου. Στο Διπλό στους «8» βρίσκονται οι Κωνσταντίνου/Χατζηγεωργίου, και η Δάφνη Κουτσόφτα με παρτενέρ την Τσερέτνικ από την Ουκρανία. 
 
Το πρωτάθλημα της Premier Club, θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο με τη διεξαγωγή των τελικών. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα από μια σειρά τριών διεθνών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν στην Κύπρο αυτό το διάστημα. Τα επόμενα δύο θα είναι κατηγορίας G4 και είναι το Herodotou Tennis Academy ITF-18/G4 (διοργανωτής η Ακαδημία Ηροδότου από 25-31 Αυγούστου στη Λάρνακα) και το Αphrodite Cup ITF-18/G4 (διοργανωτής η ΟΑΚ από 1-7 Σεπτεμβρίου). Οι αγώνες του Aphrodite Cup θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Field Club στη Λευκωσία 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
22 Αυγούστου 2019