23/06/2019 - Κάμπελ και Χατζηγεωργίου οι νικητές της Masters Academy

HELLENIC BANK MASTERS TENNIS ACADEMY OPEN GRADE 1 
Νίκολας Κάμπελ και Φλωρεντία Χατζηγεωργίου οι νικητές στις μεγάλες κατηγορίες της Masters Academy
 
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου, το Παγκύπριο πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy», που διοργάνωσε η ομώνυμη Ακαδημία στις εγκαταστάσεις της στο Στρόβολο. Στο πρωτάθλημα Grade 1 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε 16 ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών σε Μονά και Διπλά. Στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών νικητές αναδείχθηκαν οι Νίκολας Κάμπελ και Φλωρεντία Χατζηγεωργίου. Το έπαθλο ήθους του πρωταθλήματος απονεμήθηκε στην αντισφαιρίστρια Κωνσταντίνα Τεμπριώτη για την όλη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των οκτώ ημερών που διεξήχθη το πρωτάθλημα, και ειδικότερα για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν προκλήθηκε από την συμπεριφορά αντιπάλου κατά τη διάρκεια ενός εκ των αγώνων στους οποίους συμμετείχε.
 
Ο τελικός των ανδρών με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα το απόγευμα του Σαββάτου, βρήκε νικητή ύστερα από τρίωρη μάχη (!!!) τον Νίκολα Κάμπελ και ισάξιο αντίπαλο του τον Σέργιο Κύζα. Τελικό σκορ 2-1 (6-4, 3-6, 6-3), ενώ και στα τρία σετ υπήρξαν αρκετές ανατροπές και μπρέικς, αφού η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο Διπλό ο τελικός του οποίου διεξήχθη την Παρασκευή οι Στυλιανός Χριστοδούλου και Σέργιος Κύζας επικράτησαν των Ανδρέα Λοττίδη Σταύρου Παμπόρη με 2-0 (6-2, 6-1).
 
Στις Γυναίκες στον τελικό που έγινε το πρωί του Σαββάτου, η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου είχε το πάνω χέρι και στα δύο σετ απέναντι στην Μαρία Κωνσταντίνου επικρατώντας σε μία ώρα και σαράντα λεπτά με 2-0 (6-3, 6-2).
 
Η Κλειώ Μαρία Ιωάννου κέρδισε με χαρακτηριστικη άνεση την μοναδική κατηγορία U18 που έγιναν συναντήσεις κερδίζοντας στον τελικό του Μονού την Αναστασία Γεωργιάδη με 2-0 (6-0, 6-1) σε μία ώρα και 18 λεπτά.
 
Στους 16άρηδες ο Ειρηναίος Ιωάννου και η Θέκλεια Χριστοδούλου κέρδισαν τόσο το Μονό όσο και το Διπλό. Ο Ιωάννου είχε ως παρτενέρ στο Διπλό τον Ανδρέα Φιλίππου. Ο Κωνσταντίνος Τζιακούρης ήταν φιναλίστ και στους δύο τελικούς, ωστόσο ο τελικός του Διπλού δεν έγινε λόγω αποχώρησης του συναθλητή του Γιώργου Σαμαρτσίδη. Η Θέκλεια Χριστοδούλου βρήκε αντίπαλο την Μερίλ Σονάκιν τόσο στους τελικούς του Μονού όσο και του Διπλού και οι δύο αθλήτριες χρειάστηκε να ξεπεράσουν τις τρεις ώρες στο κορτ σε δύο τελικούς που ο ένας ακολούθησε τον άλλο. Νικήτρια και στους δύο η Θέκλεια Χριστοδούλου έχοντας στο Διπλό παρτενέρ την Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, ενώ παρτενέρ της Σονάκιν στο Διπλό ήταν η Αθηνά Κωμοδρόμου. 
 
Στα 14άρια νικητές και στις δύο κατηγορίες των Μονών ήταν τουρκοκύπριοι αθλητές, ο Ντορούκ Βαρόγλου στα αγόρια και η Τανσέλ Τσικ στα κορίτσια.  Ο Βαρόγλου νίκησε τον Μιχαήλ Άγγελο Μπαμπινιώτη και η Τανσέλ εκμεταλλεύτηκε την απόσυρση από τους τελικούς της Όλγας Ντανίλοβα λόγω τραυματισμού. Η νεαρή Ρωσίδα αποσύρθηκε και από τον τελικό του Διπλού, όπου είχε παρτενέρ την Χριστιάνα Σεβαστού και έτσι νικήτριες αναδείχτηκαν η Εβελίνα Αναστάση με την Κωνσταντίνα Τεμπριώτη. 
 
Τέλος στου μικρούς U12 πρόσωπο των αγώνων ήταν ο Αχιλλέας Μακρής που κατέκτησε και τους δύο τίτλους. Στο Μονό νίκησε στον τελικό τον Ιωακείμ Κεφάλα και στο Διπλό με παρτενέρ τον Μάριο Πραστίτη επικράτησαν των Κεφάλα και Κίμωνα Κωμοδρόμου. Αντίστοιχα τους δύο τίτλους στα κορίτσια κατέκτησε η Μαρία Κοβάσεβιτς που νίκησε στον τελικό την Χουανιού Τσεν. Στον τελικό του Διπλού οι δύο αθλήτριες συνέθεσαν δίδυμο που νίκησε τις Μισέλ Ιωαννίδου και Αντριάνα Νεοφύτου.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 16 τελικών στις ισάρριθμες κατηγορίες είναι τα ακόλουθα : 
Mens Singles : Νίκολας Κάμπελ Vs Σέργιος Κύζας 2-1 (6-4, 3-6, 6-3)
Womens Singles : Φλωρεντία Χατζηγεωργίου Vs Μαρία Κωνσταντίνου 2-0(6-3, 6-2)
Mens Doubles : Στυλιανός Χριστοδούλου / Σέργιος Κύζας Vs Ανδρέας Λοττίδης / Σταύρος Παμπόρης 2-0 (6-2, 6-1)
Boys Singles U12 : Αχιλλέας Μακρής Vs Ιωακείμ Κεφάλας 2-1 (7-5, 3-6, 6-1)
Girls Singles U12 : Μαρία Κοβάσεβιτς Vs Χουανιού Τσεν 2-0 (3-6, 6-4, 7-5)
Boys Doubles U12 : Αχιλλέας Μακρής / Μάριος Πραστίτης Vs Ιωακείμ Κεφάλας / Κίμωνας Κωμοδρόμος 2-0 (6-1, 7-5)
Girls Doubles U12 : Χουανιού Τσεν/ Μαρία Κοβάσεβιτς Vs Μισέλ Ιωανίδου / Αντριάνα Νεοφύτου 2-0 (6-1, 6-2)
Boys Singles U14 : Ντορούκ Βάρογλου Vs Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης 2-0 (7-5, 6-3) 
Girls Singles U14 : Τανσέλ Τσικ Vs Όλγα Ντανίλοβα Ret 
Boys Doubles U14 : Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης / Γιώργος Νικολάου Vs Μιχάλης Μιχαήλ / Σωκράτης Νεοκλέους 2-0 (6-3, 6-2)
Girls Doubles U14 : Εβελίνα Αναστάση / Κωνσταντίνα Τεμπριώτη Vs Όλγα Ντανίλοβα/ Χριστιάνα Σεβαστού Ret
Boys Singles U16 : Ειρηναίος Ιωάννου Vs Κωνσταντίνος Τζιακούρης 2-0 (6-0, 6-1)
Girls Singles U16 : Θέκλεια Χριστοδούλου Vs Μερίλ Σονάκιν 2-0 (6-2, 6-4)
Boys Doubles U16 : Ειρηναίος Ιωάννου / Ανδρέας Φιλίππου Vs Κωνσταντίνος Τζιακούρης / Γρηγόριος Σαμαρτσίδης Walkover
Girls Doubles U18 Μαρίνα Μπαμπαλιούτα / Θέκλεια Χριστδούλου Vs Αθηνά Κωμοδρόμου / Μερίλ Σονάκιν 2-1 (4-6, 6-4, 10-7)
Girls Singles U18 : Κλειώ Μαρία Ιωάννου Vs Αναστασία Γεωργιάδη 2-0 (6-0, 6-1)
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
23 Ιουνίου 2019