25/10/2017 - Σε εξέλιξη το NICOSIA FIELD CLUB TE-U14

Με τη διεξαγωγή των προκριματικών ξεκίνησε το Σαββατοκυρίακο το διεθνές πρωτάθλημα Nicosia Tennis Europe Field Club U14 Grade 3, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Λευκωσία. 
 
Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 101 αντισφαιριστές από δεκατρείς διαφορετικές χώρες : Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λευκορωσία, Μ.Βρετανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και φυσικά την Κύπρο. Συμμετέχει επίσης σημαντικός αριθμός Κυπρίων αντισφαιριστών που έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε ψηλό επίπεδο, να αποκομίσουν εμπειρίες και να βελτιώσουν την κατάταξη τους στην βαθμολογία της Tennis Europe.
 
Από τους προκριματικούς στην κατηγορία Αγοριών που έγιναν το Σαββατοκυρίακο ξεχώρισαν οι προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό των Στυλιανού Παπαμιχαήλ και Γιώργου Πρωτοπαπά.
 
Από τη Δευτέρα το πρωί ξεκίνησαν οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό των αγοριών και των κοριτσιών και την Τρίτη ξεκίνησαν οι αγώνες στα Διπλά. Τα κυρίως ταμπλό είναι των 32 αντισφαιριστών στις κατηγορίες Μονού Αγοριών και Κοριτσιών και των 16 στα αντίστοιχα Διπλά. 
 
Ύστερα από τη διεξαγωγή των πρώτων δύο αγώνων, την πρόκριση τους στους «8» εξασφάλισαν από κυπριακής πλευράς ο Φώτος Φωτιάδης στην κατηγορία Αγοριών, και η Κλειώ Μαρία Ιωάννου στην κατηγορία Κοριτσιών. Στα Διπλά την πρόκριση τους στον προημιτελικό εξασφάλισαν στα Αγόρια τα δίδυμα των Ξενοφώντα Νεοφύτου/Παύλου Παρσών, Στυλιανού Χριστοδούλου/Λάμπρου Παντζαρή, και Κωνσταντίνου Τζιακούρη/ Μάρκου Στυλιανίδη και στα Κορίτσια η Μερίλ Σονάκιν/Αθηνά Κωμοδρόμου, η Κλειώ Μαρία Ιωάννου/Δάφνη Κουτσόφτα και η Μαρία Κωνσταντίνου/Ελένα Γκρέκουλ (Ukr).
 
Οι δύο τελικοί των Διπλών θα διεξαχθούν την Παρασκευή, και των Μονών το Σάββατο το πρωί.
 
Χορηγός φιλοξενίας του πρωταθλήματος είναι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
24 Οκτωβρίου 2017