25/04/2017 - Αγωνιστική δραστηριότητα σε Αναπτυξιακό, Εφηβικά και Seniors

Αγωνιστική δραστηριότητα σε Αναπτυξιακά, Εφηβικά και Seniors πρωταθλήματα

Η αντισφαίριση παρουσιάζει πλούσια αγωνιστική δράση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο διεξάγονται πρωταθλήματα σε τρεις διαφορετικές πόλεις (Λευκωσία, Αγία Νάπα και Πάφο), στις Αναπτυξιακές και Εφηβικές ηλικίες και διεθνές πρωτάθλημα Seniors στη Λευκωσία. Στο ίδιο διάστημα, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου και ο τελικός του Διασωματειακού πρωταθλήματος στο Εθνικό Κέντρο στη Λευκωσία.

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19-21 Απριλίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Λούκα Τσεκατέλι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκατό νεαρούς αντισφαιριστές ηλικίας 6-10 ετών που συμμετείχαν σε εννέα διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Οι νικητές των κατηγοριών είναι οι ακόλουθοι : Μάρκος Ψιντρίδης (Boys & Girls 2011), Νικολέτα Ηλία (Girls 2010), Ματφέι Λαβρίσεφ (Boys 2010), Θέα Γρηγορίου (Girls 2009), Γιάννης Ψιντρίδης (Boys 2009), Εύα Πάνοβα (Girls 2008), Κρίτων Τορναρίτης (Boys 2008), Ιωάννα Πανταζή (Girls 2007) και Μιχάλης Τζιαμάς (Boys 2007).

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα τα Παγκύπρια Εφηβικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται παράλληλα στην Αγία Νάπα στο Nissi Beach Resort Grade 3 και στην Πάφο, Paphos Tennis Club Grade 2, που ολοκληρώνονται στις 29 και 30 Απριλίου αντίστοιχα.
Στην Αγία Νάπα διεξάγονται συναντήσεις σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες με τη συμμετοχή 75 αντισφαιριστών. Οι νικητές κατά την πρώτη εβδομάδα του πρωταθλήματος είναι οι Ειρηναίος Ιωάννου (BS U14), Φατμά Καγιόλ (GS 14), Ειρηναίος Ιωάννου & Ανδρέας Πανταζής (BD14) και Άντρια Ανδρέου & Φατμά Καγιόλ (GD14). Διεξάγονται επίσης συναντήσεις στις κατηγορίες των U12 και BS16.
Στην Πάφο διεξάγονται συναντήσεις σε δώδεκα διαφορετικές κατηγορίες με τη συμμετοχή 86 αντισφαιριστών. Οι μέχρι στιγμής νικητές κατηγοριών είναι οι Χρίστος Τίμινης (BS14), Θέκλεια Χριστοδούλου (GS14), Πέτρος Πιέρος & Χρίστος Τίμινης (BD14), Νικολάι Σκοτνόφ (BS18), Μικαέλα Ιωσήφ (GS18), και Αναστασία Γεωργιάδη & Μία Ιωαννίδου (GD18). Υπολείπονται συναντήσεις σε έξι κατηγορίες στις ηλικίες των κατηγοριών U12 και U16.

Ξεκίνησε παράλληλα το διεθνές πρωτάθλημα Nicosia Field Club ITF Seniors Cup Grade 5, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου από 24-29 Απριλίου, με τη συμμετοχή αντισφαιριστών από Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία, Αυστραλία, Γαλλία και αρκετών Κυπρίων βετεράνων.

Την Κυριακή 30 Απριλίου θα διεξαχθεί ο τελικός του Διασωματειακού πρωταθλήματος. Αντιμέτωποι στον τελικό το Field Club και η Ακαδημία Ηροδότου. Ο τελικός του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Τένις και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 13 συναντήσεων σε ισάριθμες ηλικιακές κατηγορίες.

Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα των παραπάνω διοργανώσεων παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.cyprustennis.com και http://ctf.tournamentssoftaware.com) και στην ιστοσελίδα της ITF ( http://www.itftennis.com/seniors ).

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
24 Απριλίου 2017