09/11/2017 - Ayia Napa-Protaras ITF-U18

Στο Παραλίμνι φιλοξενείται το «Ayia Napa-Protaras Junior Tournament 2017 ITF-18 Grade 5». Το πρωτάθλημα είναι διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), και διοργανώνεται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Παραλιμνίου.
 
Στο Μονό Αγοριών ο Στέφανος Σάββα συνεχίζει στη διοργάνωση και βρίσκεται ήδη στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (απέκλεισε στον προημιτελικό τον Ματία Μάτιτς). Στο Διπλό οι Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ διασκέδασαν τις εντυπώσεις που άφησαν οι πρόωροι αποκλεισμοί τους από τον πρώτο γύρο στο Μονό, με την πρόκριση τους στον τελικό του Διπλού που θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου.
 
Στον Μονό Κοριτσιών δεν υπάρχει συμμετοχή Κυπρίων αντισφαιριστριών αφού η πορεία της Ελένης Λουκά, της Φλωρεντίας Χατζηγεωργίου και της Ελένης Μακρίδη σταμάτησε στον προημιτελικό. Αντίθετα το δίδυμο  των Θέμιδας Χάλιου / Ελένης Λουκά πέρασε στον ημιτελικό της Παρασκευής, όπως επίσης και η Άνθια Παναγιώτου που έχει ως παρτενέρ τη Νικόλ Γκέλλερ από την Αυστρία. 
 
Οι τέσσερις τελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Παραλιμνίου τα γήπεδα του οποίου διαθέτουν συνθετικό χλοοτάπητα και θα αρχίσουν στις 10.00 π.μ. Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Carlsberg, και η Xenios Education.
 
Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος αντισφαιριστές από 21 χώρες : Κύπρος, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λευκορωσία, Μ.Βρετανία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία.