17/06/2021 - Billie Jean King Cup Αρχή με Ρουάντα για την Εθνική Γυναικών

Η Βοσνία το πιο δύσκολο εμπόδιο στον Όμιλο 
 
Η Εθνική Ομάδα Γυναικών αρχίζει την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, την προσπάθεια της στο “Billie Jean King Cup” (πρώην Fed Cup), έχοντας ως πρώτο αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Ρουάντα. Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, έφερε την Εθνική μας ομάδα ως επικεφαλής του Group B, να έχει ως αντίπαλες, τις ομάδες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Ρουάντα. Στόχος η κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ομίλου έτσι ώστε η Κύπρος να διεκδικήσει μέσω της διαδικασίας των πλέη-οφ την άνοδο της, στη Β΄κατηγορία της Ευρωαφρικανικής Ζώνης.
 
Στο Βίλνιους της Λιθουανίας παρουσιάστηκαν τελικά 21 ομάδες, που χωρίστηκαν σε έξι ομίλους, των τεσσάρων και τριών ομάδων. Το θετικό για την Κύπρο είναι το γεγονός ότι είναι το Νο2 της διοργάνωσης απ’ όλες τις συμμετέχουσες χώρες, και έτσι εφόσον προκριθεί από τον όμιλο, τότε αυτόματα δεν θα περάσει απλά στις έξι καλύτερες, αλλά κατ’ ευθείαν στον ημιτελικό, εκεί όπου με νίκη θα κερδίσει και την άνοδο.
 
“Η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Η Βοσνία είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες που βρίσκονται στο Βίλνιους και είναι πολύ πιθανόν η πρόκριση να κριθεί στην μεταξύ μας αναμέτρηση. Πρώτα όμως θα πρέπει να κερδίσουμε τη Ρουάντα και γι’ αυτό απαιτείται να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας» ήταν το σχόλιο του «κάπτεν» Γιάννου Χατζηγεωργίου αμέσως μετά την κλήρωση και την οριστικοποίηση του προγράμματος