22/10/2019 - Nicosia Field Club TEU14 : Με 113 αντισφαιριστές από 27 χώρες

Nicosia Field Club TEU14 : Με 113 αντισφαιριστές από 27 χώρες
Η Κλειώ Μαρία Ιωάννου Νο1 στο ταμπλό, και ο Ανδρέας Τίμινης Νο3 
 
Μήνας διεξαγωγής Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στην Κύπρο είναι το προσεχές διάστημα για την Αντισφαίριση. Η αρχή γίνεται αυτή την εβδομάδα με το πρωτάθλημα της Tennis Europe U14 που διοργανώνει το Field Club στη Λευκωσία. Το ενδιαφέρον για το Nicosia Field Club TEU14 – Κατηγορίας 3, είναι και φέτος αυξημένο αφού δήλωσαν συμμετοχή 113 αντισφαιριστές από 27 χώρες. Οι περισσότερες, 34 τον αριθμό είναι από την Κύπρο (19 αγόρια και 15 κορίτσια), ενώ υπήρξαν και άλλες κυπριακές συμμετοχές στα προκριματικά του Μονού αγοριών. Σημαντική η παρουσία αντισφαιριστών από Ισραήλ (9) και Ρωσία (8), και ακολουθούν σε αριθμούς Ρουμανία (5), Γαλλία (4), Μ.Βρετανία (4) και Ουκρανία (4). 
 
Το Σαββατοκυρίακο, ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά και σχηματίστηκαν τα κυρίως ταμπλό, που αφορούν σε 64άρια σε Μονά Αγοριών και Κοριτσιών,  και «32» στα αντίστοιχα Διπλά. Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες μέσα στην εβδομάδα, το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο. 
 
Από τις κυπριακές συμμετοχές στο κυρίως ταμπλό, στα αγόρια πιο ψηλά βρίσκεται ο Ανδρέας Τίμινης (Νο3), και ακολουθεί ο Στυλιανός Παπαμιχαήλ (Νο4). Ακολουθούν οι Ανδρέας Πανταζής, Γιώργος Πρωτοπαπάς, Ενές Ιργκάρε, Μάριος Πραστίτης, Ηρακλής Καλάνοφ (Gre), Αλέξανδρος Λαζάρου, Μάνος Κούρρης, Γιώργος Χαραλάμπους, Γιώργος Νικολάου, Αχιλλέας Μακρής, Ιωακείμ Κεφάλας, Θεόδωρος Ρούσσος, Ντορούκ Βαρόγλου, Νικήτα Σκλεαρένκο, Σωκράτης Νεοκλέους, Εμρέ Ντιλαβέρ, και Παύλος Τρύφων. Ο Νταβίντ Τζιόρτζε είναι το Νο1 στο ταμπλό. Ο Ρουμάνος αντισφαιριστής είναι Νο28 στην Ευρωπαϊκή κατάταξη U14.
 
Στα κορίτσια Νο1 στο ταμπλό είναι η Κλειώ Μαρία Ιωάννου. H Κύπρια αντισφαιρίστρια βρίσκεται στο Νο41 της Ευρωπαϊκής κατάταξης U14, την ψηλότερη που κατέχει αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε Κύπριος αντισφαιριστής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες είτε της Tennis Europe, είτε της ITF. Από κυπριακής πλευράς στο πρωτάθλημα συμμετέχουν επίσης η Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, Άννα Δεμιρτζή, Εβελίνα Αναστάση, Στέφανη Χριστοδουλίδη, Ελτσίν Οζμπιλέν, Άννα Ασαντουλίνα, Ελίζ Ντιλαβέρ, Αντρεάνα Βασιλείου, Αντωνία Αχιλλέως, Κωνσταντίνα Τεμπριώτη, Χριστιάνα Σεβαστού, Τανσέλ Τσικ, Ειρηάνα Δημητρίου, Μαρία Χαρά Κυπριανού, Ηλιάνα Τέρρι, και Σωτηρία Φιλίππου.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
22 Οκτωβρίου 2019