12/07/2019 - Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup : Στοχεύει στην άνοδο η Εθνική Ομάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup
Στοχεύει στην άνοδο η Εθνική Ομάδα
 
Στο Σαν Μαρίνο βρίσκεται η Εθνική ομάδα Davis Cup, για τους αγώνες του Group IV της Ευρωπαϊκής Ζώνης, που θα διεξαχθούν από 15 μέχρι 20 Ιουλίου, έχοντας ως μοναδικό στόχο την άνοδο για την Κύπρο, παρουσιάζοντας παράλληλα ότι καλύτερο διαθέτει στη νέα εποχή ύστερα από την οριστική αποχώρηση του Μάρκου Παγδατή από την ενεργό δράση. 
 
Οι Πέτρος Χρυσοχός, Μέλιος Ευσταθίου, Ελευθέριος Νέος και Σέργης Κυρατζής, που συγκροτούν την ομάδα, έχουν τις δυνατότητες και το κίνητρο για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο ανόδου, απέναντι σε άλλες εννέα χώρες που θα αγωνιστούν στις χωμάτινες επιφάνειες του «Cassa di Risparmio» στο μικρό κρατίδιο στην κεντρική Ιταλία. 
 
Ο προπονητής της ομάδας Davis Cup Δημήτρης Ηροδότου είχε την ευκαιρία για μια καλή προετοιμασία, αφού οι προπονήσεις ξεκίνησαν από τις 3 Ιουνίου : «Είχαμε την ευκαιρία για μια σειρά 25 περίπου προπονήσεων, 3-4 εκ των οποίων και με τους τέσσερις αντισφαιριστές μαζί. Ήρθε ο Σέργης από τα προκριματικά που έγιναν από την Ομοσπονδία, ενώ τις τελευταίες μέρες απουσίαζε ο Μέλιος που συμμετείχε στην Πανεπιστημιάδα στη Νάπολι, και θα τον συναντήσουμε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια. Μελετήσαμε και τους αντιπάλους μας, και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες για την άνοδο» δήλωσε μετά το τέλος και της τελευταίας προπόνησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Λάρνακα. Η Κυπριακή ομάδα έχει προγραμματίσει επίσης διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή στο Σαν Μαρίνο.
 
Στο Σαν Μαρίνο θα βρεθούν δέκα ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους για να διεκδικήσουν ένα ή δύο εισιτήρια ανόδου, κάτι που θα αποφασιστεί μετά το τέλος των προκριματικών σε όλα τα γκρουπ. Οι ομάδες έχουν χωριστεί ήδη σε πέντε κατηγορίες δυναμικότητας με βάση την παγκόσμια κατάταξη και η Κύπρος βρίσκεται στη β΄κατηγορία. Επικεφαλής έχουν τεθεί οι ομάδες του Λίχτενσταϊν(91) και της Ιρλανδίας(93), ακολουθούν στην δεύτερη κατηγορία δυναμικότητας Κύπρος(94) και Μάλτα(97), στην τρίτη είναι η Ισλανδία(98) και Ανδόρρα(108), στην τέταρτη Αρμενία(113) και Σαν Μαρίνο(121) και στην τελευταία Αλβανία(126) και Κόσοβο(132). Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα και σε κάθε όμιλο θα τοποθετηθεί μία ομάδα από κάθε κατηγορία δυναμικότητας. 
 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σύστημα round-robin, και οι νικήτριες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στον τελικό το Σάββατο 20 Ιουλίου για το εισιτήριο ανόδου (που είναι πολύ πιθανόν τελικά να είναι δύο). Έτσι πρώτος στόχος για την ομάδα μας είναι να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο της.
 
Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου
12 Ιουλίου 2019