20/04/2018 - Fed Cup : Τυνησία Κύπρος 3-0 - Ανυπέρβλητο εμπόδιο η γηπεδούχος

Fed Cup : Κύπρος-Τυνησία 0-3 - Ανυπέρβλητο εμπόδιο η γηπεδούχος Τυνησία
 
Η Εθνική ομάδα Fed Cup στον τέταρτο της αγώνα, στο πλαίσιο των αγώνων της Ευρωαφρικανικής Ζώνης Group III, που διεξάγονται από 16-21 Απριλίου στην Τυνησία έχασε το αήττητο της. Η γηπεδούχος ομάδας της Τυνησίας στελεχωμένη με έμπειρες αθλήτριες, με ψηλό Ranking στην Παγκόσμια κατάταξη, αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες με την Κυπριακή ομάδα. Έτσι η Κύπρος τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Ομίλου, και το Σάββατο 21 Απριλίου με αντίπαλο την Αρμενία, θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της διεκδικώντας ακόμη μία νίκη. Στοχεύει στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης μεταξύ των εννέα ομάδων που βρίσκονται στην Τυνησία και αγωνίζονται στους δύο Ομίλους, κάτι που αν επιτευχθεί, θα της δώσει βαθμούς για να βελτιώσει τη θέση της στην Παγκόσμια κατάταξη της ITF. 
 
Στον πρώτο αγώνα της ημέρας η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (Νο3), ηττήθηκε από την Χιράζ Μπεχρί μέσα σε μία ώρα και έξι λέπτά με 2-0 (6-1, 6-2). 
 
Στον δεύτερο αγώνα η Ελένη Λουκά (Νο1), αντιμετώπισε την Ονς Τζιαμπέρ (Νο148 στην Παγκόσμια κατάταξη από την οποία ηττήθηκε 2-0 (6-2, 6-0), σε αγώνα που διήρκεσε μόλις 56 λεπτά. 
 
Στο Διπλό, η Ελένη Λουκά μαζί με την Ελένη Μακρίδη προσπάθησαν για την τιμητική νίκη, που δεν ήρθε, αφού η Τυνησία με τις Μπαχρί/Μπουζγκαρού, ολοκλήρωσε τους αγώνες του Ομίλου με 12 νίκες απέναντι σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Ο αγώνας τελείωσε με 2-1 (4-6, 6-2, 6-3) σε δύο ώρες και δύο λεπτά. 
 
Για τους αγώνες με την Τυνησία και για τη συνέχεια ο κάπτεν Νικόλας Κωνσταντίνου σημείωσε τα εξής : «Ξέραμε τις δυσκολίες, και προσπαθήσαμε για την υπέρβαση. Κυρίως το άγχος για τη σημασία του αγώνα ήταν η κύρια αιτία που δεν πήγε καλά ο αγώνας της Φλωρεντίας. Η Ελένη έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ απέναντι σε τενίστρια που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν μέσα στις 100 κορυφαίες στον κόσμο και μας έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε πιο ψηλό επίπεδο. Παίξαμε το Διπλό όπως είχαμε προαποφασίσει, το χτυπήσαμε στα ίσα, αλλά η νίκη δεν ήρθε. Ωστόσο ήταν πολύ καλή προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα με την Αρμενία, στην περίπτωση που η τρίτη θέση κριθεί στον τρίτο μεταξύ μας αγώνα. Πιστεύω ότι η Τυνησία θα είναι τελικά η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο ανόδου μεταξύ των εννέα ομάδων που βρίσκονται εδώ στην Τύνιδα». 
 
Η Κυπριακή ομάδα, επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Κυριακής.
 
Η τελική βαθμολογία του Ομίλου ύστερα από την ολοκλήρωση της τέταρτης μέρας των αγώνων :
Ομάδα Αγ. Ν/Η
Τυνησία 4 4-0 12-0
Κύπρος 4 3-1 6-6
Αλγερία 4 2-2 5-7
Κόσοβο 4 1-3 4-8
Μαδαγασκάρη 4 0-4 3-9
 
Στον άλλο όμιλο η Λιθουανία κατέκτησε την πρώτη θέση, και η Αρμενία τη δεύτερη.
Λιθουανία 3 3-0 9-0
Αρμενία 3 2-1 6-3
Π.Γ.Δ.Μ. 3 1-2 2-7
Ισλανδία 3 0-3 1-8
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
20 Απριλίου 2018