09/11/2018 - Ayia Napa-Protaras Junior : Τελικοί με κυπριακό ενδιαφέρον (09.00 π.μ.)

Ayia Napa - Protaras Junior Tournament – Grade 5
Τελικοί με κυπριακό ενδιαφέρον στο Παραλίμνι (09.00 π.μ.)
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξάγεται αυτή την εβδομάδα 4-10 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθηλμα Ayia Napa - Protaras Junior Tournament, Grade 5 που τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), και διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Παραλιμνίου. 
 
Οι τελικοί του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης για τα Μονά Αγοριών και Κοριτσιών (Singles) στις 09.00 π.μ., ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθούν τα δύο αντίστοιχα Διπλά (Doubles). Οι Κύπριοι αντισφαιριστές σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες και θα δώσουν το παρών στους τρεις από τους τέσσερις τελικούς. 
 
Στο Μονό Αγοριών ο Στέφανος Σάββα, ύστερα από την επικράτηση του στον ημιτελικό επί του Σέργιου Κύζα με 2-1 (6-1, 6-7[2], 6-2), θα αντιμετωπίσει τον Αριστοτέλη Θάνο από την Ελλάδα. Στην κατηγορία του Μονού κοριτσιών η Τάμαρι Γκαγκοσίτζε από τη Γεωργία θα αντιμετωπίσει την Ξένια Λίπιεκ από την Πολωνία.
 
Στο Διπλό αγοριών οι Στέφανος Σάββα και Κωνσταντίνος Κοσιής νίκησαν στον ημιτελικό το άλλο κυπριακό δίδυμο που αποτελούσαν οι Σέργιος Κύζας και Παναγιώτης Νεάρχου με 2-0 (6-1, 6-1) και στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τους Ουκρανούς Νικίτα Αλόσια και Σεμέν Μπουρλατσένκο. Στον αντίστοιχο τελικό στο Διπλό κοριτσιών η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου και η Άνθια Παναγιώτου, ύστερα από εξαιρετική πορεία θα αντιμετωπίσουν τις Ρωσίδες Άννα Γκριγκόρεβα και Νταϊάνα Γιανοτόβσκαγια που είναι Νο1 στο ταμπλό
 
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αντισφαιριστές από τις ακόλουθες 23 χώρες : Κύπρος, Ελλάδα, Αλγερία, Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κροατία, Γαλλία, Γεωργία, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ουγγαρία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σρι Λάνκα, Ελβετία και Ουκρανία.  
 
Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης στην παρουσία του Προέδρου της ΟΑΚ Νώντα Μεταξά, μελών του Δ.Σ. της ΟΑΚ, του Αντιπροέδρου του ΚΟΑ Δημήτρη Λεοντή, και πολιτειακών παραγόντων της περιοχής Παραλιμνίου. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζανέττος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζανέττος Ζαννέττου, ο πρώην βουλευτής Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, όπως επίσης και ο πιο γνωστός φίλαθλος στο Παραλίμνι, ο πάτερ Ηρακλείδιος. Τους επισήμους δεξιώθηκε μετά την τελετή έναρξης ο Όμιλος Αντισφαίρισης Παραλιμνίου. 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
9 Νοεμβρίου 2018