Πρόγραμμα «Εθνικού Κέντρου Αντισφαίρισης» για ανάδειξη ταλαντούχων παικτών.(ΣΑΤ)

Η εκπαίδευση από  νεαρή ηλικία αποτελεί την  επιτακτική συνταγή επιτυχίας για να επιτευχθεί το επιθυμητό  αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό το Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα   για παιδιά από 6 μέχρι 10 χρόνων.  

Στόχος του προγράμματος είναι πρωτίστως η αυστηρή επιλογή αγοριών και κοριτσιών που έχουν τα εχέγγυα , τις προοπτικές, την ικανότητα, το ταλέντο και σαφώς τη γονική υποστήριξη για να επιτύχουν στο πρωταθλητισμό.

Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής γίνεται συνήθως κάθε χρόνο, γύρω στον Ιούνιο και Ιούλιο.

Οι προπονήσεις γίνονται  από καταρτισμένους προπονητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα και Σάββατο πρωί, και η διάρκεια  κάθε μαθήματος είναι μία ώρα.

Οι κανονισμοί  του προγράμματος και οι τιμές, οι οποίες είναι συνήθως πολύ λογικές.  αλλάζουν κάθε χρόνο, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΑΚ

Για την περίοδο 2013/2014 ισχύουν τα ακόλουθα:

Πρόγραμμα:

(α) 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη απογεύματα), 1 ώρα κάθε φορά ή 3 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη απογεύματα και Σάββατο πρωί)

(β) Περιλαμβάνει εκπαίδευση τένις (εισαγωγή έως τελειοποίηση της βασικής εκπαίδευσης) και ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων του παιδιού (κινητικές ικανότητες, συντονισμός και εκτίμηση καταστάσεων)

(γ) Μαθήματα μπορούν να γίνουν και άλλες ημέρες, ήτοι Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, αν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων

Διάρκεια: 9 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2014

Τόπος: Εθνικό Κέντρο Τένις (Τηλ.  22356766, 97851749, 22449860)

Δίδακτρα:

€100 μηνιαίως για 3 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο)
€70 μηνιαίως για 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Πέμπτη)

Λειτουργία: 4 παιδιά ανά προπονητή.  Διάρκεια κάθε μαθήματος 60 λεπτά.

Ωράριο: 15.00-20.00

Ηλικίες: Αγόρια και κορίτσια 6-10 ετών.

Επιλογή παιδιών: Πριν τη τελική επιλογή τα παιδιά θα υποβάλλονται σε τέστ τα οποία θα περιλαμβάνουν κινητικές ικανότητες και συντονισμό με μπάλες τένις.  

Υλικό: Μπάλες (μαλακές μίνι τένις και MID) και το Kit μίνι τένις τα οποία περιλαμβάνουν κώνους, γάντια σκληρά, πλαστικά, μπάλες λαστιχένιες μεγέθους ποδοσφαίρου, μπαστούνια του χόκεϋ, χαμηλά εμπόδια, διαγραμμίσεις γηπέδου κ.α.