15/04/2021 - Επανεκκίνηση στην Αντισφαίριση με τρεις διεθνείς διοργανώσεις

Ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, η Αντισφαίριση επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με τη διεξαγωγή στην Κύπρο τριών διεθνών διοργανώσεων της Tennis Europe και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF). 
 
H επανεκκίνηση για ένα άθλημα που διεθνώς κρίθηκε από την αρχή της πανδημίας ως ασφαλές, και για το οποίο δεν δόθηκαν ποτέ επαρκείς εξηγήσεις, γιατί και ποιος ήταν τελικά αυτός που αποφάσισε να το κλείσει στην Κύπρο, πραγματοποιείται ήδη αυτή την εβδομάδα με τη διεξαγωγή στην Ακαδημία Ηροδότου του διεθνούς πρωταθλήματος «Herodotou Tennis Academy U12 G2». To πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την τήρηση των «πρωτοκόλλων» τα οποία η Διεθνής Ομοσπονδία (ITF) καθόρισε εδώ και 14 μήνες, και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν και στην Κύπρο. Πάγιο αίτημα της ΟΑΚ, που ποτέ δεν μας επεξηγήθηκε γιατί δεν προωθήθηκε, είναι η αξιολόγηση και ο καταρτισμός καταλόγου βάση της επικινδυνότητας των αθλημάτων, σε ότι αφορά τη μετάδοση Covid-19.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών διοργανώσεων είναι το ακόλουθο :
1. Herodotou Tennis Academy U12 G2 / Ακαδημία Ηροδότου / Λάρνακα (12-17 Απριλίου)
2. Hellenic Bank Masters Tennis Academy U14 / Λευκωσία /Masters Academy (17-24 Απριλίου)
3. ITF 18 / J4 Larnaca / Ακαδημία Ηροδότου (20-24 Απριλίου)
 
Ξεκίνησε το Herodotou Tennis Academy U12 G2 με μεγάλη συμμετοχή
Με τη διεξαγωγή των προκριματικών, και με πολύ ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκυρίακο στην Ακαδημία Ηροδότου, το διεθνές πρωτάθλημα της Tennis Europe, Herodotou Tennis Academy U12 G2. 
 
Το ενδιαφέρον υπήρξε πολύ μεγάλο, αφού στην Λάρνακα ταξίδεψαν νεαροί αντισφαιριστές με τους συνοδούς τους από 17 διαφορετικές χώρες, προσφέροντας παράλληλα και στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος στην Κύπρο.
 
Το κυρίως ταμπλό συμπληρώθηκε με τον αριθμό των 32 αντισφαιριστών που χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους για τη διεξαγωγή μίνι-πρωταθλημάτων με σύστημα Round Robin. Αντίστοιχο ταμπλό των 32 δημιουργήθηκε και στα κορίτσια.
 
Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των τελικών το προσεχές Σάββατο.
 
Πρώτη Εγχώρια διοργάνωση το Εθνικό Πρωτάθλημα
Η πρώτη εγχώρια διοργάνωση που θα διεξαχθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα είναι το Εθνικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Αγοριών και Κοριτσιών κάτω των 12,14,16, και 18 ετών, και θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Τένις. 
Μεταξύ 23/4-1/5/2021 θα διεξαχθούν οι κατηγορίες Αγοριών/Κοριτσιών 12, Ανδρών και Γυναικών. Μεταξύ 3/5-10/5/2021 θα διεξαχθεί η κατηγορία 16 χρονών. Μεταξύ 21/5 – 29/5/2021 θα διεξαχθούν οι κατηγορίες 14 χρονών και 18 χρονών.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για το Εθνικό Πρωτάθλημα θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
 
Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου
12 Απριλίου 2021