25/10/2019 - Nicosia Field Club TEU14 Τελικοί με Κυπριακές συμμετοχές

Nicosia Field Club TEU14
Τελικοί με Κυπριακές συμμετοχές
 
Με τη διεξαγωγή των τελικών στις κατηγορίες Μονών και Διπλών ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, το διεθνές πρωτάθλημα της Tennis Europe U14 που διοργάνωσε το Field Club στη Λευκωσία. Οι τελικοί του Nicosia Field Club TEU14 – Κατηγορίας 3, θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί με τη διεξαγωγή των Μονών σε Αγόρια και Κορίτσια και θα ακολουθήσουν οι τελικοί στα Διπλά. Η παρουσία των Κυπρίων αντισφαιριστών υπήρξε εξαιρετική, αφού θα υπάρχει δεδομένη κυπριακή συμμετοχή στους τρεις από τους τέσσερις τελικούς, ενώ κύπριες αντισφαιρίστριες διεκδικούσαν το βράδυ της Παρασκευής συμμετοχή και στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών
 
Στα αγόρια ο Στυλιανός Παπαμιχαήλ (Νο4), σημείωσε εκπληκτική νίκη στον ημιτελικό επί του Ρουμάνου Νταβίντ Τζιόρτζε (Νο1) που κατέχει την 28η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, επικρατώντας καθαρά με 2-0 (6-2, 6-2). Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Ματέι Γκαβρέα (Νο5) επίσης από την Ρουμανία. 
 
Οι δύο Ρουμάνοι συνθέτουν το ένα ζευγάρι του τελικού του Διπλού, όπου θα υπάρξει κυπριακή συμμετοχή με τον Ανδρέα Τίμινη που θα έχει ως παρτενέρ τον Λοράντ Γκιόρι από την Ουγγαρία.
 
Στα κορίτσια η Κλειώ Μαρία Ιωάννου (Νο1), παρουσιάζεται ως το φαβορί κατέχοντας την 41η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Προκρίθηκε στον τελικό σημειώνοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες με 2-0 σετ. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ναΐρα Γκεβορκιάν (Νο2) από τη Ρωσία που βρίσκεται στην 89η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης. Στο Διπλό λόγω καθυστέρησης του προγράμματος τις προηγούμενες μέρες λόγω των βροχών, επρόκειτο να διεξαχθούν την Παρασκευή τόσο οι προημιτελικοί όσο και οι ημιτελικοί αγώνες, ύστερα από έγκριση σχετικής άδειας που ζητήθηκε από την Tennis Europe. Θέση στον τελικό διεκδικούσαν οι  Τανσέλ Τσικ και η Ρωσίδα Μαρία Τιβάνοβα που ζει μόνιμα και προπονείται στην Κύπρο, και η Χριστιάνα Σεβαστού με παρτενέρ την Κεσίτ Σμουέλι από το Ισραήλ.
 
Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 113 αντισφαιριστές/τριες από 27 χώρες
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
25 Οκτωβρίου 2019