04/09/2019 - Σε εξέλιξη το Κύπελλο Αφροδίτη της ΟΑΚ - Οι αγώνες στο Field Club

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διεθνές πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη» που διοργανώνει από 1-7 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου. Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από τις 9.00 π.μ. στις χωμάτινες επιφάνειες του Field Club στη Λευκωσία. Το πρωτάθλημα της ITF U18 – World Tennis Tour είναι κατηγορίας Grade 4 και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο με τη διεξαγωγή των τεσσάρων τελικών σε Μονά και Διπλά. Οι τελικοί των Μονών θα αρχίσουν στις 9.00 το πρωί και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά, οι δύο τελικοί των Διπλών.
 
Το πρωτάθλημα ξεκίνησε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, με τη διεξαγωγή των προκριματικών που διήρκεσαν ένα διήμερο, για να καταρτιστούν τα κυριώς ταμπλό σε Μονά και Διπλά.
 
«Οι αθλητές δεν ταλαιπωρούνται με πολύωρες αναμονές και το πρόγραμμα εκτελείται χωρίς καθυστερήσεις, αφού χρησιμοποιούμε επτά γήπεδα κάτι που μας δίνει και τη δυνατότητα για μεσημβρινή διακοπή όταν υπάρχει μεγάλη ζέστη. Υπηρξε ικανοποιητική συμμετοχή, συμπληρώσαμε τα ταμπλό στα Μονά και στο Διπλό Αγοριών, ενώ υπάρχουν 13 ζευγάρια στο Διπλό Κοριτσιών», σημειώνει ο ITF Supervisor του πρωταθλήματος Ζάρκο Πόποβιτς.
 
Σημαντικές είναι μέχρι στιγμής οι επιτυχίες των κυπρίων αντισφαιριστών αφού πέντε αθλητές έχουν ήδη προκριθεί στους προημιτελικούς των αγοριών. Πρόκειται για τους Στέφανο Σάββα (που είναι το Νο1 στο ταμπλό), Φώτο Φωτιάδη, Ματία Μάτιτς, Σέργιο Κύζα και Στυλιανό Χριστοδούλου. Στο Μονό κοριτσιών συνεχίζει στα προημιτελικά η Κλειώ Μαρία Ιωάννου. 
 
Οι δύο τελικοί των Μονών το προσεχές Σάββατο θα αρχίσουν στις 9.00 π.μ. και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι τελικοί στα Διπλά. Των τεσσάρων τελικών θα ακολουθήσουν η τελετή απονομής επάθλων και δεξίωση. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Τράπεζα Κύπρου, ΟΠΑΠ Κύπρου, Petrolina και μπάλες Wilson. 
 
Το Κύπελλο Αφροδίτη είναι το τρίτο, από μια σειρά διεθνών πρωταθλημάτων που διοργανώθηκαν στην Κύπρο αυτό το διάστημα. Προηγήθηκαν το «Ioannides Academy Junior Tournament 2019» ITF-18/G5 (πρωτάθλημα που διοργάνωσε το Σωματείο Premier Club στη Λεμεσό), και το Herodotou Tennis Academy ITF-18/G4 (διοργανωτής η Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα). Και τα δύο παραπάνω πρωταθλήματα κατέκτησε ο Στέφανος Σάββα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και βελτιώνει συνεχώς τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Στο πρωτάθλημα της Ακαδημίας Ιωαννίδη τον τίτλο στο Διπλό Αγοριών κατέκτησαν οι Παύλος Παρσών/Φώτος Φωτιάδης. Τον αντίστοιχο τίτλο στο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Ακαδημία Ηροδότου κατέκτησαν οι Στέφανος Σάββα / Ματία Μάτιτς. Στα κορίτσια η σημαντικότερη επιτυχία σε αυτόν τον κύκλο διεθνών πρωταθλημάτων που διεξάγονται στην Κύπρο, καταγράφηκε από την Κλειώ Μαρία Ιωάννου που έφτασε μέχρι τον τελικό στο Μονό του πρωταθλήματος στη Λεμεσό.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
4 Σεπτεμβρίου 2019