13/07/2019 - Συνεχίζει ως επαγγελματίας αντισφαιριστής ο Πέτρος Χρυσοχός

Στην απόφαση να συνεχίσει να αγωνίζεται ως επαγγελματίας αντισφαιριστής κατέληξε ο Πέτρος Χρυσοχός, ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών του, στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέλιξη που είναι ευρύτερα θετική για την κυπριακή Αντισφαίριση. Ο 23χρονος αντισφαιριστής, έχτισε ένα πολύ καλό όνομα στις Η.Π.Α. με την συμμετοχή του στα Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα με το Wake Forest, έφτασε μέχρι τον τίτλο και την πρώτη θέση τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο Πανεπιστημιακής ομάδας, και είχε ενώπιον του αρκετές προτάσεις για επαγγελματική αποκατάσταση στις Η.Π.Α.. Ωστόσο επέλεξε να συνεχίσει στον δρόμο του επαγγελματικού Τένις, στοχεύοντας πλέον στα μεγάλα τουρνουά και την άνοδο στην κατάταξη της ATP, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να κάνει ταυτόχρονα με τις Πανεπιστημιακές του υποχρεώσεις την τελευταία τετραετία.
 
Ο Πέτρος Χρυσοχός επέστρεψε στην Κύπρο, και θα έχει ως βάση του τη Λάρνακα στην Ακαδημία Ηροδότου, κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ κάποιους μήνες θα προπονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήδη μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Ηροδότου έχουν καταρτίσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για το διάστημα αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την ομάδα Εθνική ομάδα Davis Cup, που θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή μέχρι και σε έξι πρωταθλήματα τις επόμενες εβδομάδες (2-3 Futures, 2 Challenger και 1 ATP).
 
Στόχος αν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος της χρονιάς, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Australian Open τον ερχόμενο Ιανουάριο, μαζεύοντας μέχρι τότε τους απαραίτητους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.
 
Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου
13 Ιουλίου 2019