08/10/2018 - Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ο.Α.Λάρνακας - Grade 1

Διεξάγεται από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας στις χωμέτινες επιφάνειες του Ομίλου, με τη συμμετοχή πέραν των 130 αντισφαιριστών σε 14 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και είναι κατηγορίας Grade 1. 
 
Πρόκειται για το τελευταίο φετινό Παγκύπριο πρωτάθλημα κατηγορίας Grade 1 που διοργανώνεται από Όμιλο Αντισφαίρισης, και για την ολοκλήρωση της χρονιάς θα απομένει μόνο το Masters που διοργανώνει η ΟΑΚ το Δεκέβριο. Έτσι το πρωτάθλημα της Λάρνακας, που καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικά ετήσια αθλητικά γεγονότα της πόλης του Ζήνωνα και τους τελικούς του οποίου συνηθίζεται να παρακολουθεί σημαντικός αριθμός φίλων του Τένις, αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε ότι αφορά την τελική κατάταξη της χρονιάς σε αρκετές κατηγορίες.
 
Στο πρωτάθλημα διεξάγονται και οι δέκα κατηγορίες στα Μονά, των Αγοριών/Κοριτσιών (U12, U14, U16 και U18), και Ανδρών/Γυναικών, όπως επίσης και οι κατηγορίες Διπλών BD12, GD12, BD14, και GD14. Αυξημένες παρουσιάζονται οι συμμετοχές στις μικρότερες ηλικίες και ιδιαίτερα στις κατηγορίες Αγοριών. Χαρακτηριστικό ότι στην κατηγορία BS12 οι συμμετοχές ξεπέρασαν αυτές που χρειάζονταν για να συμπληρωθεί το ταμπλό των 32 (36 σύνολο), ενώ και στην κατηγορία BS14 συμπληρώθηκε πλήρως το ταμπλό των 32.
 
Στις Γυναίκες η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου με την Ελένη Λουκά είναι τα φαβορί σε μια κατηγορία όπου η πρώτη θέση στην κατάταξη για το 2018 είναι ακόμη ανοικτή, με τις Άνθια Παναγιώτου, Ελένη Μακρίδη, Μαρία Κωνσταντίνου, και Λυγία Χριστοδούλου να διεκδικούν το καλύτερο. 
 
Ο μεγάλος τελικών των Ανδρών με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή με ώρα έναρξης τις 15.00 το απόγευμα. Στο ταμπλό της κατηγορίας Ανδρών ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Ντέιβιντ Μινασιάν, Στέφανου Σάββα, Τόμας Μποντ και Ματία Μάτιτς.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού των Ανδρών, θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στους νικητές, καθώς και ανακήρυξη του τέως προέδρου της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου κ. Φίλιου Χριστοδούλου σε Επίτιμο Μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
8 Οκτωβρίου 2018