23/04/2018 - Σε εξέλιξη το TEU16 Herodotou Tennis Academy G2

Σε εξέλιξη το TEU16 Herodotou Tennis Academy G2
 
Με την διεξαγωγή των προκριματικών άρχισε το Σάββατο 21 Απριλίου, το διεθνές πρωτάθλημα της Tennis Europe, «Herodotou Tennis Academy TEU16 G2», που διοργανώνει η ομώνυμη Ακαδημία στην Λάρνακα. Το πρωτάθλημα είναι κατηγορίας Grade 2, και σε αυτό συμμετέχουν 84 αντισφαιριστές από 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 28 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν οι τελικοί στα Μονά των Αγοριών και των Κοριτσιών. Οι τελικοί στα Διπλά θα διεξαχθούν την Παρασκευή 27 Απριλίου.
 
Το πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία σε πολλούς Κύπριους αντισφαιριστές να αγωνιστούν σε μια διοργάνωση της Tennis Europe κατηγορίας G2, μέσω της οποίας, από την μια αποκτούν σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στο εξωτερικό, και από την άλλη να κερδίσουν αρκετούς βαθμούς που θα τους ανεβάσουν στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.
 
Στην κατηγορία αγοριών ο Κωνσταντίνος Κοσιής (ΤE No50) τοποθετήθηκε στο Νο1 του ταμπλό, και ο Φώτος Φωτιάδης (ΤΕ Νο77) στο Νο2. Στο κυρίως ταμπλό, βρίσκονται επίσης οι Πόλυς Κουρσάρος, Ξενοφών Νεοφύτου, Βλαδίμηρος Αδάμου, Ανδρέας Λοττίδης, Ανδρέας Χαπίδης, Στυλιανός Χριστοδούλου, Παύλος Παρσών, Φειδίας Κυριακίδης, Ειρηναίος Ιωάννου, Λάμπρος Παντζιαρής και Ιάκωβος Χατζηπιερής.
 
Στην κατηγορία κοριτσιών στο Νο1 είναι η Ρωσίδα Κίρα Πάβλοβα (ΤΕ Νο103) και στο Νο2 η Γεωργιανή Ταμάρι Γκαγκοσίτζε (ΤΕ Νο169). Στο κυρίως ταμπλό βρίσκονται επίσης η Κλειώ Μαρία Ιωάννου, Χριστίνα Στυλιανίδη, Μαρία Κωνσταντίνου, Μέριλ Σονάκιν, Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, Αναστασία Γεωργιάδη, Στέφανη Ιωάννου, Θέκλεια Χριστοδούλου, Μαρία Βήχας, Δάφνη Κουτσόφτα, Βικτώρια Σαββίδη, Αθηνά Κωμοδρόμου και Μαργαρίτα Έλληνα. 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
23 Απριλίου 2018